Egy aktív ember lehet depressziós attól, hogy passzivitásra van ítélve?
Figyelt kérdés
Apukám kórházba került, már hetek óta bent van és még újabb hetekig fog tartani. Nagyon megviseli lelkileg a bezártság és az, hogy passzivitásra van ítélve. Állandóan maga alatt van, illetve rövidebb periódusokra visszatér a megszokott jókedve, aztán újra magába zuhan.
Hogyan lehetne segíteni rajta? Elvileg van lehetőség pszichológus segítségét igénybe venni a kórházon belül (én ezt határozottan javasoltam neki). Mit lehetne még tenni ezen kívül?
2019. márc. 17. 21:25
1/5 anonim válasza:
Bevinni neki egy laptopot, hogy legalább internetezhessen, vagy kezdjen megtanulni kötni és kezdjen neki egy pulóvernek.
2/5 A kérdező kommentje:
Már vittem be laptopot, telepakoltam filmekkel, játékokkal, vettem mobilnetet. Eleinte feldobta, de már nincs hozzá kedve...
2019. márc. 17. 21:54
3/5 anonim válasza:
Mi a hobbija, mi érdekli? Autók, barkácsolás? Venni neki egy rakat magazint, könyvet, olvasson, tanuljon.
4/5 A kérdező kommentje:
Horgászás... Most letöltöttem egy rakat horgász videót, mert azokat szereti nézni. Az előző kórházban a horgász szobatársak sokat javítottak a hangulatán, de most nincs ilyen, maradnak a videók.
2019. márc. 17. 23:45
5/5 anonim válasza:
Nemcsak a passzivitástól, hanem a betegségtől, a kiszolgáltatottságtól, az idegen környezettől, a magánytól, a rossz kajától. A pszichológus is jó ötlet, ha elfogadja. A kórháznak nincs kertje, ahova ki lehet vinni? Tud sétálni? Mi baja van? Látogasd sokat, vigyél neki, amiket itt felsoroltatok, meg házi kaját is, gyümölcsöt, látogassák meg a barátai, más rokonai is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!