Miért lehet, hogy eddig az összes pszichológusommal kapcsolatban az volt a benyomásom, hogy nem tudnak nekem semmi újat mondani saját magammal kapcsolatban?
Olyasmit, amivel ne lennék már ezer éve tisztában.
Velem (a hozzáállásommal) lehet a probléma, vagy van, akinek ez tényleg nem használ?
Azt hozzátenném, mert talán számít, hogy többnyire nem maszekhoz mentem, hanem ingyenesen hozzáférhetőhöz (egy kivétel van, akihez még 17 évesen jártam, bár ő elsődlegesen pszichiáter). Jelenleg nincs "senkim", mert lejárt a 8 hónap, amennyi időt hivatalosan fordítani lehet egy páciensre. :D
Értem én, hogy nem kapom az arcomba az analízist, de ha esetleg nem sikerül rávezetnie arra, amire akar, akkor hagyja az egészet a francba, és sosem tudom meg, hogy lenne még valami, amire rá kellene jönnöm? Feltűnt, hogy mindig egy bizonyos konklúzió irányába próbál terelgetni, de már az elején tudtam/tudni véltem, hogy mire megy ki az egész, hogy mi az a következtetés, amit szeretne, ha levonnék. Persze igaza volt általában, csak nem éreztem, hogy előbbre jutnék vele, mivel folyton olyasmire sikerült kilyukadni, amit tudtam már eleve.
Én személy szerint nem tartom sokra a pszichológusokat. A családban van egy, szerintem ő az egyik legkevésbé kiegyensúlyozott közülünk.
Szintén a családban volt, aki haláleset miatt pszichológushoz járt, többnél is volt, abszolút nem segítettek neki a feldolgozásban.
Ha olyan mentális probléma van, pszichiátert kell keresni, egyébként meg szerintem rendezhető önállóan a probléma.
Persze lehet hogy vannak szuper pszichológusok, csak gondolom ők már mind külföldön vannak.
3# milyen irányba akar mindig terelni? Szóba hozhatnád neki ezt a témát.
Igen, amúgy. Úgy tapasztaltam, ha a célzásból nem jön rá a kliens, akkor falra hányt marék borsó. De nem nagyon fog másik marékkal is odadobni. Ingyenesnél jartam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!