Nem szeretnék szintetikus gyógyszert szedni, ha nem muszáj. Nem voltam orvosnál, csak internetes teszteket töltöttem ki, ami szerint közepesen súlyos depresszióm van. Kb 1 éve kezdődőtt, de csak szeptember óta mondanám komolyabbnak. Most kb 3 hete úgy érzem mintha kezdenék kijönni belőle, de félek hogy csak átmeneti a jobb hangulatom. Nemsokára elmegyek egy pszichológushoz. Pszichiáterhez viszont nem szeretnék. Ezért gondoltam hogy valami természetes megoldást keresek. Hallottam a remotive nevű vény nélküli gyógyszerről, illetve gyógynövényes teákról. Ha valakinek van tapasztalata kérem írja le. Melyik vált be, milyen mennyiséget alkalmazott, nem álmosítanak-e stb. Azt meg hozzátenném hogy nagyon szélsőséges hangulatingadozásaim vannak és gyakran vagyok ideges.
Citromfű bevált, napi 1 bögrével (kb. 4 dl) ittam meg. Barátom az orbáncfüvet alkalmazza sikeresen, neki is hat, én azt nem ihatom fogamzásgátló miatt. A lényeg hogy ezek nem azonnal hatnak hanem pár hét rendszeres alkalmazás után veszi észre az ember a hatást.
2019. márc. 10. 21:29
2/8 anonim válasza:
az orbáncfűhöz azért annyit hozzáfűznék, hogy nem úgy hat ahogy a legtöbb ember elképzeli. az orbáncfű két fő hatóanyaga a hypericin és hyperforin. mindkettő SSRI-nek számít, vagyis 4-6 hét folyamatos használat után kezd csak el hatni. az ajánlott mennyiség 3X300 mg min. 0,3 % hypericin és / vagy 0,2 % hyperofin tartalmú kivonat. Magyarországon nem tudsz ilyet venni, a kivonat amit egy bioboltban megveszel az csak gagyi, a tea pedig konkrétan semmit nem ér, csak placebo. együdüli kivételek a gyógyszertában kapható dr. böhm és remotiv készítmények ezek valóban kivonatok viszont nem érik el a 0,3 %-os koncentrációt olyan 0,15-20 között vannak. ezekből nem elég napi 1000 mg, inább 1200-at érdemes bevenni így elég drágán jössz ki a végén.. jobban jársz ha külföldről rendelsz. akár ebay, csak ne kínából
2019. márc. 11. 01:06
3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. És ha teában vinném be azt a mennyiséget az nem jönne ki olcsóbban? Vagy bàrmi egyéb tanácsot szívesen fogadok, hogy mi lenne jó...
Illetve úgy tudom hogy ezek a készítmények álmosítanak. Elég sok koffeint fogyasztok, nem tudom befolyásolja-e egymást.
2019. márc. 12. 18:51
4/8 anonim válasza:
teavál nem érdemes kísérletezni mert nehéz kimérni pontosan, valamint gyártóként változik a hatóanyagtartalom, ami nincs feltüntetve a csomagoláson. a remotiv amit említéttel jó cucc csak elég drága.. a havi adag kb 12 ezer. egy nap 3 X kell bevenni az 500 mg-os kiszerelésból. a dr. böhm valamivel olcsóbb de abból akár 4-et is be kell venni egy nap szóval majdnem ugyanott vagy. könnyen fel lehet sülni egyébként az orbáncfű készítményekkel, itt van erről egy cikk : [link]
az orbáncfű antidepresszáns vagyis hormonálisan hat, tehát nem álmosít.
citromfű, valerian stb: ezek nyugtatók, általában valamilyen agyi receptort aktiválnak be. természetesen ezek elálmosítanak. teljesen más a kettőnek a hatásmechanizmusa
2019. márc. 12. 23:35
5/8 A kérdező kommentje:
Köszi a kimerítő választ! :)
2019. márc. 13. 06:43
6/8 anonim válasza:
Felejtsd el. Meg a koffeint is. Inkább sportolj az jó lesz mindenre. A depresszió fél év alatt magától is elmúlik. Nem betegség.
2019. ápr. 9. 10:42
7/8 anonim válasza:
6-os: ez egy nobel díjas felfedezés! úgy látszik jobban tudod te mint az a sok ezer pszichológus/terapeuta/kutató akik ennek szentelték az életüket, egyetemen tanultak róla, majd ezt kutatták, tanulmányozták hosszú éveken keresztül, miközben sok száz depressziós beteg ment át a kezük alatt. de mindhiába.. mert megjelentél te és lerántottad a leplet a nagy átverésről!! köszönjük, hogy vagy nekünk.. és milyen egyszerű a megoldás, csak néha kocogni kell egy kicsit és megoldódik minden probléma ;) hogy erre hogy nem gondolt senki..
2019. ápr. 9. 11:08
8/8 anonim válasza:
Szia. Nekem a citromfű tea vált be. Olykor ha feszült vagyok, este 2 filtert teszek bele egy nagyobb pohárba és úgy alszok, mint aki napok óta nem aludt.Másnap teljesen nyugodt vagyok. Természetesen melegen kell inni, és a lila csomagolású, a NATURLAND félét ajánlom,mert az erősebb mint a patikai változat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!