Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek mi ez? Elfojtott...

Szerintetek mi ez? Elfojtott depresszió? Esetleg más?

Figyelt kérdés

22 éves lány vagyok élő szülőkkel, szerető kutyussal, élő nagymamákkal akik szeretnek és én is őket...

Nem mondhatom, hogy eddig olyan rossz életem lett volna. Mindenem megvan ami egy boldog családhoz kell. Általános iskola se volt olyan rossz attól eltekintve, hogy már kisiskolás koromtól csúfoltak.. de ez már rég volt.

A középsuli se volt olyan rossz.

Viszont..

Már fiatalabb korom óta vannak gondolataim miszerint miért is élek ebben a világban? Sokszor éreztem úgy, hogy a szüleimnek könnyebb lenne ha nem is születtem volna meg. Pénzügyileg sokkal beljebb lennének ha csak a nővéremet kellett volna iskoláztatni stb..

(Ugye második gyerek vagyok, mondhatni véletlen jöttem a világra egy szakadt gumi miatt) Néha elgondolkoztam milyen lehet ha el üt egy autó.

(Emlékszem kiskoromban is volt egy eset mikor ki akartam ugrani az ablakon. Olyan 10-12 éves lehettem. De tudtam mit jelent ha le ugrok onnan)

Szerintetek ez mi? Lelki probléma, elfojtott depresszió? Vagy esetleg teljesen más?

2019. márc. 4. 09:56
 1/6 anonim ***** válasza:
Én is véletlen gyerek vagyok. Anyukámnak azt mondták, hogy meddő, így hivatalosan nem is lenne szabad léteznem, véletlenül se. Mégis itt vagyok. Megnyilvánul valamiben, hogy véletlenül vagy itt? Kevésbé szeretnek emiatt? Mondtak olyat valaha (akár a hátad mögött), hogy teher vagy a számukra, hogy jobb lenne ha nem lennél?
2019. márc. 4. 10:08
 2/6 anonim ***** válasza:
Ez kevés ahhoz, hogy meg lehessen ítélni. De nyilván az, hogy tudod egy elszakadt gumi eredménye vagy kétségeket szül benned. Vannak olyan fiatalok akiket abortálni akartak a szüleik. Ők nem isntudtak róla. De mégis az év annak a hónapjában öngyilkossági gondolataik voltak, volt aki meg is próbálta. Aztán ez egy pszichológiai terápia során kiderült. Az anyák bevallották a gyerekeiknek és onnantól könnyebb volt. Megszűntek ezek a gondolatok, már csak egy picit szomorúbbak voltak akkor. Én azt ajánlanám neked, hogy mond el ezeket az érzéseidet a szüleidnek. Beszéljétek át, mi történt akkor mikor megfogantál. Hogy éreztek ők akkor. Ha tényleg szerető családod van akkor át fog ez segíteni a rossz gondolatokon. Az én véleményem, hogy attól még nagyon isnszeretnek téged, hogy így fogantál és el is vetethettek volna ha nem akarták volna a megszületésed. Biztos, hogy mindenkinek hatalmas fajdalom lenne.ha nem lennél hírtelen. De ha még nem is sülne el jól a beszélgetés velük és a mai napig éreztetnék, hogy minek vagy. Akkor is vagy! Mert az élet így akartam. Próbálj keresni valami olyan tevékenységet ami által hasznosnak érzed magad önmagad.vagy a.világ számára és amiben örömed is leled. Ez sokat segíthet. Én olyan gyereke vagyok a szüleimnek akit elhagytak 2.évesen mikor elváltak. Egyiknek sem kellettem. A.nagymamám nevelt fel. De.ő is sokszor mondta, hogy csak egy.megtűrt személy vagyok nála. A szüleim csak egymast látták bennem és gyülölik a.mai napig egymást így.rajtam vezetik le az egymás iránt érzett feszültséget. Látod én mindenki életét tönkretettem a születésemmel. Mindenkinek klassz élete lett volna ha nem vagyok mert elszakadhattak volna egymástól. Amit miattam nem lehetett. Ne ragadj ebbe bele.
2019. márc. 4. 10:19
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem a leli bajaid oka, hogy magányos vagy. Ennyi idős fiatal felnőtt baráti körével és szerelmével szereti tölteni szabadidejét.

Gondolom az a típus vagy, aki nehezen nyit emberek felé. A boldogságodhoz egy neked tetsző férfi kellene, aki éreztetné veled, hogy neki mennyire különleges vagy számára, mennyire boldog, hogy veled lehet, gon

Menjél táncolni, ha visszafogottabb vagy, akkor a vonalas salsát ajánlom.

https://www.youtube.com/watch?v=NE63SZcOTx8

2019. márc. 4. 11:00
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, teljesen igazatok van. A szüleim szeretnek és én is őket.. ettől függetlenül szokott néha rám jönni az érzés. Lehet életem végéig kísérni fog a gondolat de ettől független mindent meg fogok próbálni, hogy segítsem őket.

#3 Igen.. azt hiszem igazad van csak az se könnyű.. főleg ha az alakod nem olyan mint az elvárt. Voltam már "randin" 2 fiúval is akik tetszettek nekem és (elvileg) én is nekik.. de mindkettőt én hívtam el utána egyik se lépett előre..

Sajnos manapság a férfiaknak inkább a külsőségre adnak először. Ha valaki nem tetszik nekik külsőre azt nem is akarják megismerni.

2019. márc. 4. 12:00
 5/6 anonim ***** válasza:

Adjál a külsőségekre is! Testalkatod, ápoltságod, öltözködésesed is csak tőled függ!

Tökre igaz, hogy "ép testben ép lélek". Aki jól néz ki, az könnyen érezheti jól magát a bőrében, meg más embereknek is szimpatikusabb.

És hogy milyen megjelenésében egy jó csaj?

Királynői tud lenni egy bálon, laza és természetes egy túrán vagy könnyűzenés koncerten, mer szexi lenni egy könnyed partin, munkahelyen visszafogott üzleti elegancia jellemzi.

2019. márc. 4. 12:16
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha nem tartod elég jónak az alakod akkor kezdj el sportolni. A testmozgás egyébként is remek rossz hangulat ellen.
2019. márc. 4. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!