Tényleg még mindig ennyire tabu téma, ha valaki pszichiáterhez jár?
Nem akarok senkit provokálni, mielott ezzel vádolna itt bárki is, de pont tegnap történt, hogy a barátnőm sugdolozva kérdezte meg (mert férje a másik szobában volt), hogy hogy állok most, jobb-e már, hogy dokihoz járok, segített - e már, hogy járok hozzá. Apám pl penzkidobasnak ítéli meg a dolgot, mert szerinte, azért a pénzért, amit a doktornőnek fizetek alkalmanként, ő is meghallgatna. Csak az a szűk kör, aki tud arról, hogy én rajottem, hogy nem szégyen segítséget kérni, ha mi magunk nem bírunk megbirkozni a gondokkal és ez nem szégyellni való, vagy nem hyengeseg, olyan furán állnak hozzám meg úgy az egész dologhoz. Mintha hiszti lenne csak a részemről, hogy problémáim vannak.
Miért tabu ez még a mai világban is?
Mert Magyarországon a legtöbb ember annyira primitív, hoyg szerinte aki pszichológushoz jár, az közel jár a dühöngö örült kategóriához!
Fejlettebb helyeken semmivel sem problémásabb, mintha valaki belgyógyászhoz vagy nögyógyászhoz megy.
Úgy vettem észre, az országban, de főleg vidéken, még mindig hatalmas szégyen. Nálunk a faluban ha valaki bekerült a pszichiátriára, egyből téma volt, bolondnak nézték.
Én is szerettem volna elmenni Asperger gyanú miatt (Budapesten), de a szüleim hallani sem akartak róla, hátha valahogy kitudódik a faluban, ami egyébként több 100 km-re van Pesttől.
11:29-es!ezt most gondold át jobban!
Utána következő. Én sem kurtolom szét ha nőgyógyászatra megyek, de ha egy ismerős rakerdez, miért voltam bent a kórházban, nem fogom azt mondani, hogy fogaszatra mentem, mikor nem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!