Pánikbetegség! Mit csináljak, ha csak fekve érzem azt, hogy rendesen kapok levegőt?
10 éve pánikbeteg vagyok, 2 éve elmúltak a tüneteim, most viszont újra támad, de nagyon erősen. Csak akkor érzem nyugodtan, és jól magam, ha fekvő helyzetben vagyok. Ha fel kell állnom azonnal rápánikolok 1 percen belül, és folyamatosan nagy levegőt szeretnék venni. Nyilván tudom, hogy nem kell, elég a "kevés", és csak néha veszünk mély nagy lélegzetet. Úgy érzem állva, hogy nekem nem elég a kicsi, mély levegőt meg nem tudok venni folyamatosan. Ilyenkor szaporán kezdem venni a levegőt. Légzésgyakorlatokat próbálok csinálni, néha jobb, néha semmit nem ér. Fekve 10 másodperc múlva elmúlik, és úgy érzem tökéletesen kapok levegőt. Tegnap egyik jó barátommal 3 órát beszéltem telefonon, teljesen elterelte a figyelmemet, és azon kaptam magam, hogy mászkálok a lakásban. Aztán hirtelen eszembe jutott, és persze azonnal vissza az egész. Muszáj volt lefeküdnöm. Aztán megint semmi bajom nem volt, mászkáltam, majd újra rosszul lettem.
Borzalmas érzés. Kegyetlen. Elviselhetetlen. Megbénít, nem tudok az utcára sem kimenni, dolgozni sem, kutyát sétáltatni sem, vásárolni sem. Három napja tart. Szegény páromra marad minden feladat. Ő csak néz rám, és nem érti mit produkálok. Tegnap erőt vettem magamon, és elmentünk együtt vásárolni. Az áruházban teljesen jól voltam, nézelődtünk, megvettünk mindent, amit kellett. Ahogy beültünk a kocsiba, és elindultunk haza újra végem volt.
Mit tanácsoltok? Tegnap elmentem tüdőszűrőre, majd estefelé lesz eredmény. Szegény párom ma itthon maradt velem. Azt mondta, ha a lelet negatív, és már miért ne lenne az, akkor holnap megy dolgozni. Előre rettegek, hogy egyedül leszek. Nagyon erős pánik érzés ez. Fogalmam sincs mit tegyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!