Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kimerüléssel milyen orvoshoz...

Kimerüléssel milyen orvoshoz menjek? Elég, ha a háziorvossal kiíratom magam táppénzre?

Figyelt kérdés

Tanárként dolgozom. Szeretem a munkám, nem cserélném le. Viszont úgy érzem, hogy kimerültem.

Nehezen tudok koncentrálni, türelmetlen vagyok, minden apró dolog zavar, még a zajok is. Nehezen viselem a sok embert magam körül jelen helyzetben.

Ilyen esetben mit tegyek, hova forduljak?

38/N

2019. febr. 11. 18:39
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

#7-es, belelátok a tanárok munkájába és így is azt mondom, hogy oka van annak, hogy a kérdező ki van merülve. Pillanatnyilag nem vagyok pedagógus (2 éve), mert egy költözés miatt nem találtam tanárként állást, de nagyon szeretnék újra a szakmámban dolgozni. Fárasztó és igen, néha szélmalomharc. Senki nem mondta, hogy könnyű. Most is emberekkel foglalkozom, akik sokszor nyűgösek, de jó képet kell vágnom a hülyeséghez is. Most is van egy csomó adminisztráció, amitől a falra lehet mászni. Annyi a különbség, hogy tavaly 10 nap szabadságom volt (nyilván járt volna több is, csak nem tudtam kivenni) + minden 2., vagy 3. szombaton is dolgoztam. Jó esetben 5-re érek haza, hosszabb napokon 7 után.

Nem panaszkodom, csak ha én negyven valahány évesen nem érzem azt, hogy végkimerültségben el akarok pusztulni úgy, hogy sem szabadságon, sem táppénzen nem voltam mostanság, akkor azt hiszem, hogy ha valaki kimerült, akkor vagy beteg, vagy vitamint kellene szednie, vagy munkahelyet kellene váltania.

A tanári szakma stresszes, az adminisztráció nagy része meg teljesen felesleges és kimerítő, de nincs másik olyan szakma, ahol ennyi szabadság járna. És ez megfizethetetlen.

2019. febr. 11. 22:54
 12/12 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Én azt tudom neked ajánlani menj el szabira, 1 vagy 2 hétre ahogy megoldható, kapcsolódj ki, kirándulj, menj el valamerre ha van férjed vagy párod vagy valakivel, pihenj nagyokat és próbálj feltöltődni. A vitaminok jó ötlet, de én inkább a természetes úton való hozzájutást ajánlanám és nem a tablettákat! Ha ezek után is kimerültség érzeted van akkor érdmes kivizsgáltatnod magad vagy elgondolkozni a szakma váltásán.

Édesanyám 40 évig pedagógus volt, 2005 körül ment nyugdíjba. Tudom milyen megterhelővé vált a szakmátok mert láttam a változásokat. Respect aki bírja! Nagyon sok dolgot kívánnak el a tanároktól úgy hogy nincs joguk és eszközük semmire jóformán. Tudom miről beszélsz! Sokan csak annyit látnak az egészből mennyi szabitok van, de hogy a szabitok mennyi dolgozatjavításról, statisztika írogatásból, napló írogatásból, egyebekből, esetleges hétvégi programból áll azt senki nem tudja, csak okoskodnak. Ne törődj ezzel, te vagy benne a szakmában és az tudja megérteni aki szintén pedagógus vagy ismeri a témát. Menj szabira és próbálj feltöltődni mert ki fogsz így hamar égni! Minden jót!

2019. febr. 12. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!