Kimerüléssel milyen orvoshoz menjek? Elég, ha a háziorvossal kiíratom magam táppénzre?
Tanárként dolgozom. Szeretem a munkám, nem cserélném le. Viszont úgy érzem, hogy kimerültem.
Nehezen tudok koncentrálni, türelmetlen vagyok, minden apró dolog zavar, még a zajok is. Nehezen viselem a sok embert magam körül jelen helyzetben.
Ilyen esetben mit tegyek, hova forduljak?
38/N
Terhes biztos, hogy nem vagyok. 100% kizárható.
Nem történt semmi rendkívüli dolog, sem olyan, ami új volna, hogy ezt kiváltsa.
De a saját tanórákon túli sok projekt, helyettesítés és az azokkal járó stressz terhelhet meg. Én erre gyanakszom. Mert ezek azok, amelyek egy ideje folyamatosan fennállnak, és érzem is, tudom, hogy nyomasztanak.
A projektekből a rám osztott részeket nem mondhatom vissza, és azokat tanórák mellett kell vinnem.
Háziorvos kiírhat táppénzre egy rövid időre. Az viszont nagy kérdés, hogy fél év eltelte után miért vagy kimerülve...
Ha nem arról van szó, hogy több munkahelyed van, akkor a nyári szünet után fél évvel gáz, ha nem tudsz dolgozni.
Szedj vitamint, csináltass vérképet, szóval kezdd a háziorvosnál.
Sajnos a közoktatás már nem a tanításról szól, hanem gyerekmegőrzés úgy, hogy semmi eszközöd nincs a neveléshez.
Amikor a gyerek a legközelebbi felmenőmet szidja, káromkodik, és szóban akármit teszel, nem számít. Pofán pedig nem vághatod, hogy tudja, hol a helye.
Itt tart most a nagy gyermekközpontúság. Ez az egyik szélsőséges eset. De ez sajnos egyre gyakoribb.
Így kell "tanítani", mert a diákok teljesítménye a tanárt is minősíti az igazgatónk szerint.
Ezek mellett, tanórákon kell kötelezően részt venni ilyen-olyan projektekben, amit a suli bevállal és ha akarod, ha nem el kell vállalnod.
Ez még csak egy parányi része, ami igenis kimerít napi szinten.
Csak gyerekek latogatjak ezt az oldalt?
Amit te panasznak erzekelsz, azok tenyek.
Ha nem tudsz erdemben valaszolni, mivel meg gyerek vagy, igy gorgess tovabb. Koszi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!