Személyiségzavarok! De melyik?
Ha borderline-os vagy, inkább azon kéne gondolkodnod, milyen nehéz veled. Nem bántásként, de nyilván te is látod, hogy nehéz veled.
Hogy hogy tudnál figyelmesebb, odafigyelőbb lenni másokkal, (nyilván akik meg is érdemelnék a figyelmedet) és nem azon, hogy milyen bajod legyen még pluszban mellette... vagy helyette.
Tudom, hogy elméleti a kérdés, de még elméletileg is erre kéne figyelned, ezért kéne tenned.
Nem vagyok olyan önző, hogy arra vágyjak, másokon bűntudat nélkül átgyalogolva legyen jobb a saját pénzügyi helyzetem. Borderlineal legalább tudok szeretni, kötődni, megérteni és akár boldoggá is tenni más embereket.
Amire te a leírásod alapján gondolsz, az antiszociális személyiségzavar egyik fajtája, a pszichopátia. Ami egy fogyatékosság. Az ilyen emberek azért nem képesek megélni az érzelmeket és empátiát, mert az agyuk nem tudja aktivizálni ezeket a területeket (vagy azért, mert sérült ez az agyerület, vagy azért mert elsorvadt, megállt a fejlődésben), ezt nem lehet gyógyítani, a borderlinet igen. Szeretném, ha lenne legalább esélyem a gyógyulásra.
Az antiszociális személyiségzavarosok nagyon gyakran szintén valamilyen defektes családban nőnek fel, azért alakul ki a betegségük, ilyen szempontból pedig egyik se jobb a másiknál.
Egy bpd-s nő.
Nincs neked semmi bajod. Az ilyen és ehhez hasonló kórképeket a pszichiáterek találták ki, hogy diagnosztizálhassanak, ráhúzhassanak bizonyos kórosnak cimkézett jellemzőket emberekre. Ők és a tudományuk ebből él, de ez már ipari, business jelleget öltött.
Ne is itt keresd a választ a kérdéseidre, láthatóan intelligens és az átlagosnál műveltebb vagy. Ez nem az a fórum, ahol értelmes, építő jellegű gondolatokkal gyarapítanak a válaszolók.
Szeresd és tiszteld magad azzal, hogy nem hiszed el magadról azt, hogy beteg vagy. Igazzá csak akkor válik, ha így is gondolod.
Sok sikert! Keress privátban ha gondolod.
5.
Amit írtál abban csak annyi igazságot látok, hogy a pszichiáterek tényleg hajlamosak a panaszokat gyógyszerrel kezelni, nemkülönben mint az összes többi orvos is.
Túlzásnak tartom viszont, hogy a pszichiátria nem más mint gyógyszerbiznisz. A városban járkálva azt tapasztalom, hogy sokkal több ember szorulna pszichológusra vagy pszichiáterre mint ahányan felkeresik ezeket a helyeket. Végül ne áltassuk magunkat legtöbbször maguk a páciensek kérnek valami gyógyszer az "idegességükre" mert azt hiszik, hogy attól megoldódik a problémájuk. Pedig jobban járnának ha próbálnák a személyiségüket fejleszteni azért, hogy jobban megértsék sajátmagukat, a környezetüket és könnyebben megtalálják a helyes megoldásokat a nehéz helyzetekben
Bocsánat! Elnéztem a számot. 8.-at kellett volna írnom.
Ha már visszajöttem akkor megemlítem még, hogy az utóbbi kb. 40-50 évben nagyon sokat fejlődött a pszichiátria. Köszönhetően a korszerű nyugtatóknak ma már a súlyos állapotú betegek is képesek visszatérni a munka világába, képesek családi életet élni. Általában kisebb a munkabirásuk és nehezen viselik a konfliktusokat, de mégis el tudják tartani magukat. Sztem ez nagyon jelentős eredmény
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!