Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez mi lehet? , vagy mitől?

Ez mi lehet? , vagy mitől?

Figyelt kérdés
elég gyakran előfordul velem hogy naplementét nézek esetleg az eget kémlelem amikor valami érdekes van fent. pl szép felhők stb. és van amikor sokáig nézem az eget egyfajta kellemes transzba esek. és olyan mámoritó részegséghez hasonló érzés. ez mitől lehet?? komolytalan nyomorékok kiméljenek pls:S
2010. jún. 28. 14:53
 1/6 anonim ***** válasza:
sztem lehetséges ez. nem csak az alkoholtól tud úgy "beállni" az ember. Én pl a koncerteken vagyok így, ja és alkohol nélkül. :)
2010. jún. 28. 15:45
 2/6 anonim válasza:

Én is így vagyok vele. Nem tudom levenni a szemem az égről:)Ez teljesen normális. Ezt az érzést jó tapasztalni,és úgy lehet fokozni,ha szép helyekre plSopron elmész kirándulni.

sszép tájak....szép égbolt...

2010. jún. 28. 16:31
 3/6 anonim ***** válasza:

Ezzel semmi gond nincs:)

Arról van szó, hogy olyan ember vagy, aki szeret a természetre rácsodálkozni...Ez nagyon jó, mert esetleg még a nehéz időszakokon is átsegíthet. Én is így vagyok ezzel, engem a gyönyörű virágok, a növények, az erdők világa, a víz tud meghatni.

Nincs azzal semmi baj, hogy nem rohansz el az ilyen jelenségek mellett, sokan nem veszik észre az ilyen apró csodákat:)

2010. jún. 28. 19:16
 4/6 anonim ***** válasza:
imádom ezt az érzést, végre 1edül lehetek egy kicsit, nem zavarnak barátok, nincs stressz. olyan jó érzés kikapcsolódni, néha úgy érzem elveszek a felhők között. elképesztő, imádom
2010. jún. 28. 19:47
 5/6 anonim válasza:

Ha tudománysabb válaszra vagy kíváncsi:

Az agyban létezik egy olyan idegpálya, amit egyszerűen csak jutalomközpontnak neveznek. A zene, a drogok, az alkohol, a csoki, és a mosoly, gyerekek, vagy szép dolgok látványa is itt fejti ki a hatását, mégpedig úgy, hogy az idegsejtek közt, a szinapszisoknál endorfin szabadul fel, amit boldogsághormonnak is neveznek (amúgy tévesen, mert ez nem hormon). Ez lassítja a szinapszisok működését, és egyúttal kellemes közérzetet okoz.

Én ugyan nem bódulok el, ha szép tájat látok, vagy az eget nézem, de el tudom képzelni, hogy más fogékonyabb rá.

Másik magyarázat: ha mindezt felemelt fejjel teszed, akkor a fülcsontok mellett lévő félkörös ívjáratokban az érzékelő-szőrök másképp helyezkednek el (ez a szerv felelős az egyensúlyért), mint normális fejtartásnál, ezért tulajdonképpen elszédülsz egy kicsit. De ha komolyabban érdekel, akkor kérdezz meg egy orvost, vagy biológust. ;-)

2010. jún. 29. 00:10
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszotokat érdekes és tartalmas volt:)
2010. jún. 29. 07:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!