Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Sertralin Sandoz 50 mg Ezt...

Sertralin89 kérdése:

Sertralin Sandoz 50 mg Ezt használja valaki? Igaz, hogy gyakorlatilag tönkreteszi az embert, és nem segít. Sok kommenet olvastam, a használók többsége súlyosbodó tünetekről számolt be. Én félek, ha elkezdem használni, valami bajom lehet. Vélemények?

Figyelt kérdés

A barátaimmal november 10-én marihuanat fogyasztottam. Előtte komoly magánéleti problémáim voltak, napi 4 órákat aludtam, egy nő miatt, aki elutasított, és bunkón bánt velem. Váltott műszakban dolgoztam, ami szintén rádobott a fáradtsági szintre.

Miután betéptem, megindult a pokol. Szédültem, rosszul voltam, mentőt akartam hívni. (Az ismerőseim nem hívtak, és nem engedték, hogy hívjak). Azóta vannak szédüléseim, keveset alszok, néha olyan mintha hullámozna a talaj, kísértetérzéseim vannak. Nem tudok figyelni, és megjegyezni a dolgokat. Voltam a kardiológián (mivel azt hittem, a szívemmel van baj), de azt mondták, nincs baja a szívemnek. Voltam pszichiátrián, ahol megállapították, hogy kezdődő pánikzavarom van. Ez oké, csak ez a dolog néha egész nap tart. El tudok járni koncertekre, rendezvényekre, de munkában már nem nagyon tudom megállni a helyem. Rudotelt szedek, de nehezen alszok 4-5 óránál többet. Nem merem szedni a sertralint, mert olvastam olyat, hogy tartós szexuális panaszokat okoz. Mik a tapasztalatok? Eltelt másfél hónap, néha úgy érzem, enyhülnek a tüneteim, enyhén, de parázok is. Mit javasoltok? Ki tud nekem segíteni? Én már elveszítettem a reményt, borzalmas ez az állapot. Félek hogy sose lehet családom, ha elkezdem szedni az antidepresszánst.

2018. dec. 28. 08:19
 1/7 anonim ***** válasza:

15éve szedem, jelenleg 1x100mgot.

Nem vagyo tünetmentes, ezért próbáltunk váltani, de még mindig ezzel a legkevésbé rossz. Egyébként néha nekem is volt olyan érzésem, h főként az elvonási tüneteket enyhíti.

2018. dec. 28. 08:55
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem vagyok masszív kábítószer felhasználó, egész életemben 5x használtam talán...van akinek okoz 100%-os szexuális panaszokat?:( Kedves első válaszoló, mint jelent az, hogy nem vagy tünetmentes?
2018. dec. 28. 09:28
 3/7 anonim ***** válasza:
Évek óta szedem a 100mg-osat, és csak ezzel tudok emberként funkcionálni. Tudom, hogy gyógyszer, nem tesz jót a szervezetemnek, stb, de másként már egészen biztosan megöltem volna magam. Figyelj, ha a doki ezt írta, akkor próbáld meg, és ha csak egy kicsit is azt érzed, hogy rosszabbul vagy, azonnal menj vissza a dokihoz, segíteni fog. Sajnos ez ilyen, kísérletezni kell. :/ Nálam okozott szexuális zavart, de nem olyan vészes. Lány vagyok egyébként.
2018. dec. 28. 13:17
 4/7 anonim ***** válasza:

75 mg szertralin (nem Sandoz, de ez lényegtelen) 6 éve. Mellékhatás nuku (leszámítva persze az első 4 hetet), max egy minimális libidócsökkenés. Pánikbetegségre teljesen jól hatott.

Ellenben nem vagyok róla meggyőződve a leírásod alapján, hogy neked antidepi kell. A pszichiátriáról persze mindenki recepttel a kezében jön ki, de azért pl az én tüneteim ennél jóval egzaktabbak voltak és nem volt semmiféle kiváltó ok. Szóval tiszta klinikai eset, ahogy a nagykönyvben.

2018. dec. 28. 23:58
 5/7 A kérdező kommentje:
A másik gyógyszer amit ajánlottak, az Escitalopram Teva. Erről tud valaki valamit?
2018. dec. 29. 12:37
 6/7 anonim ***** válasza:
Másfél évig szedtem 50 milis szertralint. Semmi mellékhatást nem észleltem azon kívül, hogy amikor néha elfelejtettem bevenni csöngött a fülem és kicsit szédültem.
2018. dec. 29. 18:59
 7/7 anonim válasza:
Én 3 hónapja szedek sertralin sandozt és azt kell mondjam, idáig ez a legjobb gyógyszer amit valaha szedtem. Rexetin, cipralex, escitil.. az összes hízáshoz és aluszékonysághoz vezetett, ez az egyetlen gyógyszer, amitől nem csak hogy teljesen tünetmentes vagyok, de mellékhatása sincs, legalábbis nálam. Az első pár hétben volt mellékhatása neki, de ez ilyen, elfog múlni. Viszont annyira súlyos pánikrohamaim voltak ami szorongással társult, hogy ha ez a szer nem lett volna, szerintem már a dunában úszkálnék a halakkal. Természetesen gyógyszer mellett terápiára is járok, ami szintén sokat segít.
2019. febr. 13. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!