Szerintetek milyen személyiség vagyok? Ez egy személyiségzavar? Forduljak pszichológushoz?
Le írom a tulajdonságokat,hát ha valaki segít nekem ebben:
-Szégyen: Szégyenlem magamat mások előtt,hogy biztosan én egy rossz ember vagyok,igazából ezt úgy rejtem el,hogy más embernek adom ki saját magamat,pl. Hogy jobbnak gondoljanak,és ez elmúlik egy időre.
-Mások hibáztatása: Észrevettem,hogy másokat hibáztatok,minden más hibája,ha én valamit elszúrok. pl. egy jó barátságot. Volt,hogy egy egész társadalmat hibáztattam,de magamnak sosem vallottam be,egyszerűen nem megy.
-Felelőségtől való menekülés: Ha valakit megbántok,akkor elmenekülök attól,hogy milyen károkat okozhatok neki,általában alkoholhoz nyúlok,ilyesmi szerekhez.
-Depresszió: Nem érdekel semmi ezen a világon,de tényleg semmi. Minden iránt közömbös vagyok.
-Agresszivítás: Sokszor vagyok agresszív, sokat verekedtem a suliban is.
-Impulzivítás: Amikor szerelmes voltam,és nagyon feszült lettem,akkor nem tudtam kontrollt tartani magamban.
-Társfüggőség vagy mi: Ugyan nem szerelemből,de nekem muszáj,hogy legyen valakim,aki foglalkozik velem,és a bajaimmal. Ha ez nincs,akkor szintén alkoholhoz nyúlok.
Elégedetlenség: Nem kaptam meg senkitől a szeretetet,főleg szülőktől,pl. Anyámtól,emiatt másoktól várom el,és ha nem kapom meg,akkor balhét provokálok ki.
-Innen jön a másik probléma,a konfliktus generálás: Folyamatosan veszekednem kell másokkal,hogy jól érezzem magamat,általában a középpontban vagyok,és szeretek ott is lenni. Szeretek emberekből reakciót kiváltani,így ez boldogsággal tölt el.
Együttérzés hiánya: Nincs bennem semmi együttérzés mások iránt,talán ezt az impulzivítás,és az agresszióm is mutatja.
-Gyermekkori traumák,és nemi erőszak átélése kiskoromban. Amit ugye senkinek se mondtam el. Mert szégyenlem.
-Mások megvádolása: Ezt a visszajelzést is megkaptam,hogy gyakran csinálom.
-Sértődöttség: Egyszerűen nem tudom elviselni,ha valaki megbánt,akkor besértődök.
-Duzzogás: Duzzogni szoktam,ha ignorál valaki,vagy nem figyel rám.
-Függőségek.
Úgy látom, ez a gyerekkori traumákra vezethető vissza.
Nem tűnik súlyosnak, akarattal tudod ezeket kontrollállni, és korrigálni. De ha úgy érzed, hogy egy pszichológus segíthet, akkor úgy is van! Az sosem árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!