Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ezen hogyan lehetne javítani?

Ezen hogyan lehetne javítani?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem tudok nagyobb társaságban lenni. Folyton "kikerülök" a beszélgetésből, hallgatóvá válok. Elhatároztam sokszor, hogy hozzászólok a témához, becsatlakozom, de nem megy. Nagy ritkán előfordul pár embernél,hogy szinte egyből megtalálom a közös hangot vele, de valakit hiába ismerek már több hónapja, akkor sem tudok vele beszélgetni. (hiába szimpatikus és bármennyire szeretnék) Meg nagyon hamar megbicsaklanak velem a beszélgetések, és beáll a kínos csend. Nagyon nehezen nyílok meg tehát másoknak vagy sehogy.

Ja és nagyon sokszor kellemetlenül érzem magam, ha valamit emberek előtt kell csinálnom. Mindig van bennem kisebb-nagyobb feszültség. Több pótcselekvést is csinálok. Ja és nem vagyok képes rá, hogy mások előtt hangosan beszéljek, mintha gombóc lenne olyankor a torkomba. Nem tudok felszabadult lenni..

Valaki tudna segíteni, hogy ezzel mit lehetne kezdeni? Köszönöm előre is! :)

2018. dec. 19. 17:09
 1/2 bodnar edit ***** válasza:
Nekem általános iskolás koromban volt egy nagyon kedves barátnőm, aki soha nem tudott felelni, halkan beszélt, és megrekedt, mert mindig attól félt, hogy a többiek kinevetik! Én tanultam vele, szépen megtanulta, de másnap egyesre felelt! Kérdezte a tanárnő, nem tanultatok? De igen, mondtam! Szerencsére olyan kedves és megértő volt vele, hogy utána mindig a szünetben felelt amikor senki nem volt az osztályba! Nos gondolom nálad is ez lehet a helyzet, de nem vagy reménytelen eset, hiszen itt írtál több ezer ember előtt, és kértél segítséget! Ha erre képes voltál, máskor is meríts magadból energiát, hiszen ha be tudsz kapcsolódni egy beszélgetésbe, de hirtelen leblokkolsz csak annyit kell tenned, hogy hirtelen kivágod magad a kínos csendből valahogy így! A fenébe valahol elvesztettem a fonalat, látta valaki? Vagy na mi a fene hol is tartottam, lassan Kavintont kell szednem! Belém fojtottad a szót, azt akarod , hogy megfulladjak! Tehát valami humoros mondattal tudod oldani és kivágni magad! Persze nem fog rögtön eszedbe jutni, de meg kell próbálni!!!! Ne hagyd el magad, és főleg ne bántsd saját magad ezért, hisz más is jár ilyen cipőben, ki 36-os, ki39-es, és van aki 41-esben! Látod lehet poénokat becsempészni a beszélgetésbe akkor is, ha nincs rá épp szükség, de arra vigyázz a határokon belül! Ha legközelebb társaságba kerülsz, ne arra gondolj, hogy te jó ég, ezek mind most arra fognak figyelni, hogy mit fogok mondani, vagy tudok -e mit mondani majd, hanem arra gondolj, jól szeretném érezni magam, és fokozatosan kerülj be a beszélgetésbe, és nem is fontos azonnal, de magadban mondhatod, próbálkozzál, és nagyon sok sikert kívánok neked! Egy baráti társaságban ne ez legyen az elsődleges, hanem, hogy jól érezd magad közöttük! Persze a közös beszélgetés elengedhetetlen, de ne add fel! És nyugodtan írj, hogyan sikerült, vagy csak alakul, szívesen megbeszélem veled, ha erre lesz szükséged! Sok sok sikert!
2018. dec. 27. 10:41
 2/2 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!

Sajnos próbáltam többször is, elhatároztam, magamban átgondoltam előre hogy majd ezt meg azt mondom. Vagy beszélgetés közben is, ha eszembe jut valami, akkor eldöntöm hogy na most ezt hozzáteszem én is, ezt de egyszerűen valami gát miatt nem tudok megszólalni. Ha kérdeznek is pár szavas halk válaszokat adok :(

2018. dec. 27. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!