Úgy érzem, kezdem a sportot sok dolog fölé helyezni, jó ez így?
Szabadidőm tulajdonképpen nincs és úgy általánosságban zsúfolt időszak elé nézek.
Heti kb 3-4 órányi sport önzőség meg butaság most, igaz? Pl szociális élet helyett.
Igazán jelenleg semmitől se vagyok boldog.
A sportolás meg hipochondriával vegyített teljesítménykényszer nálam jelenleg.
Nem fordítva?
Nem az a helyzet, hogy magunk nem vesszük észre, ha gond van velünk, hanem más mutat rá?
Gond az rengeteg van, de vagy rajtam kívül álló ok miatt sz.r az életem, vagy régi döntés, már nem tudok változtatni rajta, de most sz.r miatta.
Nyilván rajta vagyok a változtatáson, de jelenleg ettől csak még rosszabb.
Most kezdtem heti kb 3-szor sportolni 1 órát, eljárva, de brutális, másfél órával később érek haza illetve időnként a másik mozgásforma esetén 2 óra is megvan ez.
Részben jó lehet a mozgás (bár az idegeimre határozottan nem érzek pozitív hatást és régen se éreztem), de lemondásokkal jár. Annyival kevesebb szociális élet (nagyon kevés), annyival ütemesebben kell beosztanom a napjaimat, nem fér bele lazsálás vagy hogy nem átgondolt, logikus sorrendben csináljam a teendőimet...
Így is vagy ez, vagy az marad el.
Meg nem tudok eleget aludni és a barátaimmal találkozni.
Vagy előre tervezgetni pl. a karácsonyt.
És igen, az is fárasztó, hogy reggeli készülődés közben már készül a lista a fejemben, hogy melyik nap, mit, milyen sorrendben, melyik nap menjek boltba és melyikbe, melyik nap tegyem fel a mosást stb, úgy minden.
Az emberek egy része azt nem érti meg, hogy nem mindenki egyforma.
Van, aki szeret pörögni, sőt, unatkzna pörgés nélkül.
Másnak kell az, hogy foglalkozzon a hobbijaival vagy leüljön a kanapéra és tegye a nagy semmit. Én ezt igényelném. Pár hónapja volt részem benne legutóbb.
Én is sokat sportolok( heti 6-7 órát kb) és a sport sajnos lemondásokkal jár. Én vidéken lakom, de Pestre járok suliba tömegközlekedéssel, szóval alapból is elég későn érek haza de így hétfőn 7re, pénteken 6ra, kedden és csütörtökön négyre viszont akkor fél nyolctól kilencig van edzés.
Viszont rám egyértelműen pozitív hatással van a mozgás (mentálisan és fizikálisan is), meg csinálni is szeretem, szóval nem bánom. Meg hétköznap amúgy sem találkoznánk barátokkal suli után. Hétvégén még van idő bőven. Ráadásul idén érettségi, dehát az élet tele van kihívásokkal :).
18/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!