Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nektek is vannak ilyen kénysze...

Shaggy95 kérdése:

Nektek is vannak ilyen kényszergondolataitok? Nagyon félek néha!

Figyelt kérdés
Olykor olyan gondolatok jutnak eszembe, amikkel kárt tehetnék magamban. Pl a metrót várva elképzelem, ahogy beugrok elé aztán a darabjaimat összeszednék és megállna a forgalom egy időre. Vagy mikor vágom az arcszőröm otthon a szakáll/hajnyíró géppel, akkor eljátszok a gondolattal, hogy beteszem a vizes mosdókagylóba a töltőn lévő gépet. Az a "csábító" ezekben a gondolatokban, hogy ilyen egyszerűen kárt okozhatna az ember, ha akarna, és vége lenne. Természetesen sose tenném meg ezeket.Vagy mikor mamámnál voltamm olyan gondolat villant át, hogy akár kárt is tehetnék benne is, aztán felhívnám anyát, hogy mi lett vele. Hihetetlen parák ezek!! Ezek csak átvillannak az agyamon, egy pillanat az egész és nem is próbálok belé kapaszkodni persze. Csak az az érdekes, hogy mekkora fájdalmat/csalódást tudna okozni egy ember ha olyan lenne. Egyébként normális , konszolidált családból származok, semmi parával szinte úgymond. Írjatok légyszíves, és akkor is , ha szerintetek, ez orvosi eset. (Szociálisabb introvertált vagyok, a fél életem daydreamingből áll, zenék alatt is mindig elképzeltem valamit, mintha egy klipp lett volna. Talán ez is lehet az oka) 23/F

2018. nov. 12. 00:34
 1/6 anonim válasza:
100%

Saját magad írtad le, hogy soha nem tennéd meg.

Innentől az egész a saját dolgod.

Akkor volna érdekes, ha késztetést éreznél ezen dolgok megtételére.

Amíg csak azon agyalsz, hogy ez hogyan hatna a szeretteidre.. addig szimpla agymenés, ami nem átlagos, de gondolom ezekről nem beszélsz senkinek, hanem megtartod magadnak.

2018. nov. 12. 00:50
 2/6 anonim ***** válasza:

Igen, másoknak is van ilyen, azoknak is, akiknek eszük ágában sincs öngyilkosnak lenni. Az angolok (és a franciák) még nevet is adtak neki: call of void. Sajnos magyarul még nincs neve szerintem.

[link]

2018. nov. 12. 07:58
 3/6 kesz.sari ***** válasza:
100%
Nekem is szokott ilyesmi végigfutni, de csak annyi, hogy levonom a következtetést, hogy milyen törékeny az emberi élet, és hogy milyen jól működik mégis hogy ilyeneket nem tesznek az emberek ösztönből... :)
2018. nov. 12. 10:31
 4/6 anonim ***** válasza:
A gondolat még nem jelent semmit. Ha mindenki megtenné, aki erre gondol, akkor kb naponta 10 000 ember nyírná ki magát Magyarországon. Sokkal nehezebb megtenni, mint azt gondolnád. Volt már olyan, hogy tök részegen átlépve a vasúti híd korlátján a kisujjammal tartottam magam a kövek fölött. Akkor az ég világon semmi jó nem volt az életemben, mégse tettem meg.
2018. nov. 12. 17:24
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kommenteket, a cikket külön! : )

Megnyugodtam akkor, hogy ez nem egy ilyen tízezer/egy dolog :D

2018. nov. 12. 22:01
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem is voltak hasonló gondolataim amikor fital voltam. Másokban való kár tevés is volt a fejemben mikor valkai megbántott vagy csalódtam a másikban. Persze sosem bántottam senkit, ha csak nem volt rá szükség egy iskolás bunyóban, vagy ha valakit meg kelett védeni nem tétováztam. De szadista dolgokig soha nem vetemedtem. Ilyen érzelmi inteligencia is létezik, erről nem tehetünk és amíg uralni tudjuk addig minden rendben van.
2018. dec. 9. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!