Bipoláris zavar-ez azt jelenti hogy életem végéig gyógyszert kell szednem?
Sajnos ez nem gyógyítható, csak tünetmentessé tehető, de egyáltalán nem biztos, azokból fog állni az életed, amiket fentebb írtál. Ha sikerül eltalálni a megfelelő gyógyszert/gyógyszerkombinációt, akkor képes leszel majd normálisan funkcionálni mellettük, és nem fog kelleni állandó jelleggel váltogatni. Mondjuk igen, pszichiáterhez jó lenne járnod, hiszen ő írja fel a gyógyszert, amit szedsz. Pszichológushoz viszont nem kell, csak ha szeretnél, bár egy jó pszichológus sokat dobna az életeden. Az állandó munkahelyváltások is elkerülhetőek. Ha stabil lesz az állapotod, a munkahelyedet pedig szeretni fogod, illetve annyit fognak elvárni tőled, amennyire képes vagy, akkor miért kéne állandóan váltani?
Én azt nagyon is értem, hogy szörnyű ez a betegség, de nagyon sok mindennel tudsz tenni ellene. Simán élhetsz bipolárisként teljes életet, igaz, sokkal több erőfeszítésedbe kerül, mint egy átlagembernek, de élhetsz. Vágj bele, ne add fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!