Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A párom nagyon agresszív,...

A párom nagyon agresszív, leterheli a munka. Hogyan segítsek neki?

Figyelt kérdés

Most kezdett az új munkahelyén de nagyon ambiciózus, a legjobb akar lenni ezért már most bevállalt ügyeletet is. Utána mikor hazajön azonnal én vagyok a rossz, agresszív. Olyanokat vág hozzám hogy hagyjam el ha nem tetszik ez az életvitel. Érzem rajta hogy nagyon leterhelt, de nekem is vannak problémáim nem tudok a nap 24 órájában az ő kívánságaira figyeni. Ha megkérem hogy végezzen el egy kis házimunkát nem, semmi. Ha megkérem hogy menjen el vásárolni leszid. Ha viszont én máshogy tervezek mint ő akkor én vagyok a gondosz aki nem fektetek energiát a kapcsolatunkba.

Igyekszem toleráns lenni de azt érzem csak magára gondol.

2018. nov. 7. 11:42
 1/5 anonim ***** válasza:
0%

Ha közös kasszába jóval többet tesz be, akkor tényleg végezhetnél kicsit több házimunkát, meg intézhetnéd a bevásárlást (napi dolgokat közeli boltból, nagy bevásárlás áruit akár házhoz is rendelheted, pl. Tecboból).

Ha viszont mindketten ugyanannyit tesztek közös kasszába, akkor nem jelent semmit az sem, ha ő 3-szor annyit keres, meg 1,5-szer többet dolgozik.

2018. nov. 7. 11:52
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem fogod megcsinálni, de azért leírom, mi lenne a célravezető megoldás: ha a következő alkalommal, amikor bármilyen agressziót mutat, vagy nem akarja megcsinálni az adott házi munkát, akkor megmondanád neki kerek perec, hogy NEM vagy hajlandó eltűrni ezt a stílust, ill. nem vagy a cselédje, hogy te végezz mindent egyedül; és ha nem hajlandó változtatni ezen, akkor bizony tényleg el fogod hagyni.

Annyiban persze igaza van az elsőnek, hogy ha ő többet dolgozik, és több pénzt ad a közösbe, akkor rá azért kicsit kevesebb jusson otthon. - De nem nulla, szóval nagyjából egyenlőnek kell lennie a terhelésnek.

Arra pedig semmi nem jogosítja fel, hogy lekezelően bánjon veled, szidjon, vádoljon - semmilyen leterheltség, ambiciózusság. Semmi.

Ha mindezeket eltűröd, egyre rosszabb lesz a helyzet. Lehet, neked meredeken hangzik, de ez egy tipikus bántalmazó kapcsolat kezdeti stádiuma.

2018. nov. 8. 01:22
 3/5 anonim ***** válasza:

Az éjszakátok hogyan telt? Érzékelted, hogy lehet még ebből kibékülés valaha?

Gyermek van? Ha még nincs, nem tervezitek a babavállalást?

2018. nov. 8. 07:45
 4/5 anonim ***** válasza:

3-as válaszoló vagyok.

Aktuális még a kérdés? Van egy nagyon minimális változás azóta?

2018. nov. 9. 08:05
 5/5 anonim ***** válasza:
Azért álljunk már meg egy kicsit, még ha kérdező párja többet is keres nála, az sem ok arra, hogy agresszív legyen és ilyen bunkó stílusban beszéljen a kérdezővel.
2018. nov. 11. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!