Ennyi lenne az élet?
Közöttük lehet csinálni mindenfélét. Szóval nemcsak ennyi. De azzal sincs gond, ha vannak olyan időszakok, amikor csak ennyi.
Azért a legtöbb embert ennél jóval több inger érni, mindenkinek vannak élményei, akár barátokkal, családdal, de egyedül is sok minden megélhető, élvezhető.
Sőt, van, aki a munkáját, munkahelyét, munkatársait is szereti :)
Hát ki tart vissza, hogy szabadidődben mást is csinálj evésen kívül?
Ha valami nem jó, tegyél érte hogy ez változzon! A rinyálástól még nem fog, csak te fogod rosszabbul érezni saját magad, meg a környezeted fárasztod le vele.
Én
1. befogadtam két kutyust akiket munkán kívül gondozok, sétálok illetve hétvégén velük kirándulok
2. Emellett munkaidőm után mindig csinálok valami programot, mielőtt hazaérek; ha mondjuk szakad az eső akkor hazamegyek és filmezek, ha nem akkor sétálok egy nagyot valamerre.
3. a kutyákon és a munka utáni csatangoláson kívül írással foglalkozom. Most egy könyvön dolgozok.
Szóval a Munka-evés-alvás az alap és, hogy ez kibűvül e még valamivel, Te döntöd el. Hiába írja az ember, hogy persze, írjam ezt 12 meg 16 órás beosztás után is; kifogást könnyű találni mindig is, ha kényelmesebb lehangoltnak érezni magunkat, mint tenni azért, hogy kiegyensúlyozottak legyünk.
Nem, az élet közel sem csak ennyiből áll.
Az ember szerelmes lesz, néha nem is egyszer, aztán megtalája azt, akivel élni akar és gyereket vállalni.
Ha ez néha hiányzik, ott vannak a barátok, a társaság, a jó könyvek és filmek, strandra és nyaralni is el lehet menni, színházba, kiállításokra, koncertekre is.
Nálad az a baj, hogy ezekből semmit nem csinálsz.
Másnak is van olyan munkája, amely sok időt elvesz az életéből, de a maradékot nemcsak evéssel és alvással tölti, hanem igyekszik egyebet is csinálni az önsajnálaton kívül.
Pedig ennyi az élet:
Születés-tanulás- munka- kampec(game over)
Ha a szüleid agyonhajszolnak atanulással akkor kevesebbet kell dolgoznod, de elvész a fiatalságod. Ha ki akatsz törni, és megnősülsz akkor egy nagy problémát veszel a nyakadba és dolgozhatsz még többet. Ha gyerekeid lesznek akkor hatványozottan több a felelösség-probléma,munka.
De hát csak pozitívan! :D
Nap,mint nap ezen gondolkozom én is. Ennyi az élet? Napi 3-4 óra szabadidő? Munka, utazás után,hulla fáradtan sokszor semmihez nincs kedvem. A maradó időmben elkészülök a holnapra, fürdés, evés, ételkészítés...stb. Néha elmegyek futni, tornázni, nyelvet tanulok... Engem az szomorít el, hogy úgy érzem tartalmatlanul telik az idő. Talán negatív vagyok és pesszimista, pedig nekem aztán könnyű..fiatal vagyok, se kutyán, se macskám, csak magamról kell gondodkodjak. Az van, ha van is időm, pl.hétvégék, az sem tartalmas. Gyakran már hétvégén is azon kattogok, hogy mindjárt megint meló. Persze az semmi mindegy milyen munkahelyen töltő az ember az idejét, jó emberek mellett az is lehet üdítő. Talán rossz a hozzáállás? Úgy érzem túl kevés az élet.
De szerintem inkább pesszimista vagyok. Az életünket mi formáljuk, saját felelősségunk, milyen minőségben éljük.. köszönöm az előttem szólóknak a tippeket, igyekszem én is átreformálni a mindennapjaim. 26/N
Köszönöm az eddigi válaszokat :-) sok hasznos dolgot írtatok,igaz még fiatal vagyok de nekem eddig ez jött le sajnos, eddig negatív voltam de ezen már változtattam és mostmár pozitív vagyok :-) ment a zöld kéz mindenkinek ;-)
Sok sikert mindenkinek az életben, mindenki legyen vidám és élvezze ki az élet minden percét :-)
20F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!