Öngyilkosságra mentőt hívni, mi a menete?
Több éve eléggé szuicid vagyok, voltam pszichiáternél, hónapok óta járok pszichológushoz.
Most tartok ott, hogy már ténylegesen veszélyt jelentek magamra, ezért gondolkodom, hogy hívok magamhoz egy mentőt, a másik lehetőség, hogy megölöm magam.
Azonban nem tudom jó dolog lenne-e a kórházasdi. Egyrészt nyíltan felvállalnám a problémáimat, ha meglépném ezt, másrészt egy fogalmam sincs milyen közegbe kerülnék a pszichiátrián.
Olvasni ezt-azt az egészségügyről, fogalmam sincs mi lenne ott velem, egyáltalán lenne-e értelme magamra hívni a figyelmet.
18/F
Rinyagép stb.. hagyjátok már ezzel a srácot. Nem mindenkire hat a csúfolódás.
A depressziót nem tudja megérteni az aki még nem volt benne. Sötétség és kilátástalanság, sokszor csak ennyit látsz. Lehet, hogy semmi bajod és mindened meg van, lehet, hogy éppen semmid nincs. Szerintem mindkettőre ismerünk példát. Utána lehet olvasni, akár blogokban azokról akik írnak a gyógyulásukról, hogy mit tapasztalnak és élnek meg.
Ez egyfajta pszichés betegség és ahogy mondták előttem, muszáj tenned ellene. Muszáj rágnod magad azon, hogy pozitívabban gondolkodj és lásd a világot. Magad miatt. Aztán lehet egyszer azon kapod magad, hogy te magad is pozitív ember lettél. Ha úgy érzed, kérj segítséget.
Sok ember valahogy önjelölt orvosnak tartja magát, úgy hogy fingja sincs az egészről. Ez szánalmas, nem a kérdező.
Ha már van pszichiátered akkor kérheted az aktuális gyógyszer leváltását, vagy a dózis növelését. De, ezt mindenképp az orvossal beszéld meg, nélküle ne szedj semmit, a kezdet első 1-2 hetében felerősíti az alaptüneteket, amihez folyamatos kontroll kell.
Ha van pszichológusod, akihez rendszeresen jársz mond neki el ezeket, valószínüleg kórházi bentfekvés lesz. Ha segítségre van szükséged, akkor ne a kórházon agyalj, hanem csak csináld. Ott a rendszeres pszichológushoz járás, a csoportterápiák (korházfüggő) fognak várni, ha szükséges a gyógyszer beállítása (ha még nincs). Alapjáraton a szuicid hajlamra 1-2 hét megfigyelés, ha gyógyszert állítanak be az plusz egy hetet jelent.
Egyébként...A fenti emberkéknek megsúgom, hogy gyermekpszichiátrián volt egy 17 éves kislány, akit pszichózissal kezeltek. Hallucinált, téveszméi voltak, a gondolatai kaotikus és zavarosak voltak. Hát igen, ki mondaná meg, hogy előfordulhat ez egy gyereknél is? Senki, de megtörtént, és segíteni kell.
Senki sem tudja megmondani hogy egy adott embernél milyen a családi háttér, milyenek az életkörülményei. Illetve bizonyos esetekben a pszichés betegséget a felborult agyi bioritmus is okozhatja, ami szintén nem korfüggő.
Ha valaki a padlón van miért kell belerúgni...? Könnyebb mint segítséget nyújtani, az igaz. Ha van valaki akibe belerúgtál, és végül öngyilkos lesz, gondolj arra, hogy te segítettél megásni a sírját...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!