Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Freddy!Igaz lehet ez?

Freddy!Igaz lehet ez?

Figyelt kérdés

Szerintetek télleg van olyan, mint amit a legújabb "Rémálom az Elm utcában" mondanak, hogy ha sokáig nem alszol (valami 70 óra asszem) akkor nem tudod mi a valóság és mi az álom, és mondjuk hogyha álmodban megsérülsz akkor az a valóságban is fáj? Nem azt mondom hogy mondjuk álmodban levágják a kezed és a valóságban is fáj, hanem hogy mondjuk megütnek, és fáj a kezed, lábad akármi?!

Vagy nem muszáj fájdalomról beszélni, legyenek mondjuk, az ízek:

Mondjuk álmodban megeszel egy csokit és érzed az ízét?!

A filmben szó volt valamiféle "Insomniáról" is, ha valaki ezt megtudná magyarázni, az jó lenne.

Előre is köszi!

2010. jún. 24. 23:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szia! Én csak az insomniával kapcsolatos kérdésedre tudok válaszolni: ez az alvászavarok egyik fajtája, elalvási képtelenséget jelent (vagy azt, hogy nem tudja valaki átaludni az éjszakát). Általában stresszes állapot az oka, pszichiátrián kezelik.
2010. jún. 25. 00:00
 2/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszi:)
2010. jún. 25. 00:02
 3/12 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom ez pontosan mi, de nekem pl volt olyan, hogy azt álmodtam, hogy az indiánok lőnek ránk:D és az egy nyíl eltalálta a karom és amikor felkeltem fájt a karom pont ott:S de nekem nem kellett ehhez az, hogy ne aludjak 70 órán át:D és tényleg nem tudom, hogy ez mitől volt.. azóta se volt ilyenem.. kopkopkop..nagyon kellemetlen volt:S
2010. jún. 25. 00:27
 4/12 anonim ***** válasza:

Szia,

ha valaki hosszu ideig nem alszik, akkor hallucinalni kezd, ill lehet, hogy elbobiskol es eszre sem veszi, na meg ugy altalaban komas. Pl megesik, hogy ha valaki sokaig nem alszik, akkor latja sajat magat par pillanatra, mintha tukorbe nezne:) Erdekes dolog ez, de errol a szagos/izes dologrol meg nem hallottam

2010. jún. 25. 00:54
 5/12 anonim ***** válasza:
00 27 az lehetett fordítva is, hogy fájt a karod és indiánok lövését álmodtad hozzá. mint pl mikor lelógsz az ágyról és repülést álmondsz stb.
2010. jún. 25. 01:30
 6/12 anonim ***** válasza:
Velem is volt már extra alváshiány nélkül is, hogy pl. álmomban ettünk valamit és éreztem a finom ízét :-), de olyan is, hogy álmomban harcoltam (verekedtem) és fájt, ahol megütöttek. Reggel a feleségem mondta, hogy álmomban csapkodtam az éjjeliszekrényt és őt :-)
2010. jún. 25. 06:35
 7/12 anonim válasza:
Nekem is volt ilyesmim..lehettem 7-8 éves és azt álmodtam hogy megharapott 1 kutya reggel amikor felkeltem ott voltak a nyomok és vérzett..azóta van alvás zavarom :O..elmentünk dokihoz és kaptam 1 szurit veszettség ellen, hiába magyaráztam neki hogy iazából nem harapott meg kutya de nem hitte le -.-"
2010. jún. 25. 10:34
 8/12 anonim ***** válasza:

Szia

velem is volt már olyan ,hogy azt álmodtam ,hogy megharapott egy kutya és amikor felkeltem fáj ahol "megharapott a kutya"

és olyan is volt ,hogy azt álmodtam ,hogy csokit ettem és felkeltem éreztema csoki ízét a számban.Szerintem ezek olyan erősen hatnak az agyunkra ,hogy ébredés után is bennünk marad.

2010. jún. 25. 13:43
 9/12 anonim ***** válasza:
Én azt álmodtam hogy varrok és megbökött a tű . Abban a pillanatban fájdalmat éreztem az ujjamban felébrettem és vérzett az ujjam . Nem tom mi volt pedig 8 órát aludtam és semmi más bajom nem volt :)
2010. jún. 25. 19:42
 10/12 A kérdező kommentje:

Hát köszi mindenkinek a válaszokat! xD

Vannak elég furcsa álmok is köztük, de a csokis mondjuk velem is megtörtént, hogy ébredéskor még éreztem az ízét!:D

Szerintem is azért lehet ez, mert ugye amikor ébren vagyunk, akkor is az agyunk csinálja azt hogy érezzünk ízeket, fájdalmat, na és gondolom álmunkban is ez történik, csak nem annyira hogy érezzük is, amiket most leírtatok, ezek kivételek, mert annyira erősen érződnek, hogy ha fölébredsz még akkor is érzed! :-)

Még várok válaszokat, és mégegyszer köszi!

2010. jún. 27. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!