Van ilyen alvási rendellenesség? Esetleg ki lehet alakítani?
Nem szeretek aludni, túl sok időt elvesz, lefekszem, elalszom, aztán már egyből el is telt 8 óra, még ha ébren lennék közben, vagy érezném a 8 órányi alvás alatt, hogy pihenek jó lenne. A kérdésem az lenne, hogy valahogyan lehetséges kialakítani azt, hogy ne aludjak? esetleg 24 órára beosztva sok apró részletre? Például óránként aludnék 10-20 percet, vagy 10 percenként 2-3 percet, de nem mélyen, csak ilyen meditatív állapotban?
Vagy van esetleg bármi amivel lehetne helyettesíteni az alvást?
Nem érdemes ezzel próbálkozni, mivel a szervezetnek megvan az éjszaki biológia ciklusa. Miközben alszunk minden szervnek megtörténik a regenerálódása. Ez létfontosságú, és az éber meditatív állapot ezt képtelen helyettesíteni, csak ha belegondolunk az alvás szakaszaiba, minden ciklus, más miatt felelős. Ezt tudatosan nem is tudjuk irányítani. A kérdésed olyannak hangzik, mintha légzésedet akarod leállítani és géppel működtetni.
Viszont vannak olyan emberek, akiknek nagyon alacsony az alvás szükségletük, például tudósok nagy része, olyan tehetséges emberek, akiknek szinte elég 4-5 óra alvás is ahhoz, hogy működni tudjanak. Máshogy működik az agyuk, de ő esetükben ez természeten alakult ki.
Én 2 éven keresztül nem aludtam. Úgy bírtam, hogy hetente egyszer 1 éjjelre bevettem valamit ami kiütött, hogy bírjam a következő hetet teljesen éberen. Összefolyt a nappal az éjszakával. Imádkoztam, hogy legalább 5 percet legyek képes aludni, de nem ment. Gyakorlatilag pusztán a léptben maradás, a két lábon állás is 250%-os energiát igényelt. Dolgozni nem tudtam, gyógyszert szándékosan nem szedtem. Még HITLER-nek (na de talán neki mégis) se kívánom ezt az időszakot az életemben. Ne akarj ne aludni, mert beledöglesz. Az immunredszered tönkremegy és jönnek a betegségek. Nekem már remegett minden izom a testemben. Ha elmentem volna a neurológiára, valszeg kórházban altattak volna, aztán ott halok meg, mint Michael Jackson az altató túladagolásban.
Nem játék az, amikor az idegrendszer kipurcan.
nem éri meg.
Én is utálok aludni, de nem is alszok túl sokat.
Nálam ez születésem óta fennálló probléma, piciként is ritkán és keveset aludtam. A nagyon kiskoromra nem emléxem, csak mondták, hogy akárhányszor benéztek hozzám alig láttak aludni, kb 10-ből 2x, viszont sosem sírtam. Arra viszont emléxem, amikor elkezdődtek a rossz álmok, 6évesen, azóta is itt van. Sokszor, ha olyant álmodok utána napokig nem MEREK elaludni, nagyon para tud lenni.
Szóval kb 12 éves koromban elkezdtem lopkodni a kv-t és a zsebpénzemből energiaitalt vettem, így a nagyon depis időszakokban amikor féltem aludni, akkor így tartottam ébren magam. Persze nem folyamatosan, csak 1-1 napokra. Kb 5 év alatt kialakult ez természetes módra, azaz már koffein nélkül is beáll ez az állapot, ha az agyam "nem akar" aludni.
Aztán rászoktam a fájdalom csillapítókra, mert rájöttem, hogy az ki tud ütni pár órára, szóval ha már 3 napig nem aludtam, akkor 2 szem gyógyszer és 4 óra alvás.
De ez ritkán van, már leszoktam, csak akkor használom, ha szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!