Depressziós vagyok, mit tegyek?
20/F
Elalszom mély álmomba, és felriadok, olyan érzést érzek, mintha megijedtem volna és gyorsan dobog a szívem.
Már 23:30 kor az ágyban voltam, minden este 2 sedatif pc tablettát veszek be. 2:30 kor bevettem a Royal Jellyt. Egész 3:00 kor aludtam el és 7:30 kor keltem. Nagyon félek, hogy mi lehet ez :/ történt veletek hasonló dolog?
Nagyon depis vagyok ez végett. Kivagyok tisztára idegileg. Félek, félelem van bennem. Fejem fáj egész nap.
Eléggé nyugodt napom volt tegnap, nem stresszeltem. Iszonyatosan félek. Tegnap este nyugodt voltam és hirtelen jött ez tegnap az ágyban.
Szerintetek mi lehet ez? Volt hasonló problémátok? Hogyan kezeltétek? Lecci segítsetek.
Ez nem depresszió, sokkal inkább tűnik generalizált szorongásnak, népies nevén pánikbetegség.
Jelzem, nem vagyok orvos.
Ha mindenáron el akarod kerülni az orvost, akkor kezdj el valamit keményen sportolni. Dolgozz sokat, utána sportolj, hogy hulla fáradt legyél fizikailag is. Ez esetleg segíthet.
De nem kell félni a pszichiátertől. Nem kötelez téged semmilyen gyógyszer szedésére, sőt erre nem is fog antidepresszánst felírni. Léteznek szorongásoldók, amit nem érzed, hogy szeded, azaz nem szedál le vagy ilyesmi, egyszerűen csak könnyebben tűröd a stresszt, a szorongást okozó helyzeteket.
De semmi nem kötelező, viszont ha nem javul a helyzet, akkor egy próbát megérne az orvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!