Mit tegyek ha észlelem magamom a mániákus depresszió tümeteit?
Brutális és irányíthatatlan érzelmi hullámvasúton ülök már tinédzser korom óta. Nagyon nehéz gyerekkorom volt, és nemrég sikerült mindent tökéletessé varázsolnom magam körül.
Ám nem tartott soká. A hangulatingadozásaimra ráment a kapcsolatom, és a lakótársaim se bírják velem, kiraknak.
Vannak időszakok amikor 2000el pörgök, rengeteg mindenbe bele kezdek, eltervezek, sikerre is tudnám vinni.
Aztán puff. Valami kattan, és indok nélkül zokogok át egy egész napon. Éjszakákat átvirrasztok.
De nem taglalom miket észlelek. Meg a környezetem. Nem bírnak már velem, felőrlődnek.
Sose jutok 1ről a 2re. Csak tervezek es felejtek. Új ötletek, tök jók, de mindent abbahagyok.
Azért írom ki a kérdést, mert megijesztem magam.
Manapság, ha lent éreztem magam mindig az öngyilkosság járt a fejemben. Tervezgettem. Az utolsó alkalommal összeállt a fejemben egy 'terv', hogyan is valósítható meg a dolog.
Felek, h egyszer meg is teszem. Nagyon lent tudok lenni.
De nagyon fent is.
Amennyiben feltételezem, és a környezetemben mindenki - csak feltételezés - milyen úton kell elindulni az igazság keresése felé?
Ma vallottam be magamnak, hogy lehetséges, hogy ez állhat a dolgok mögött.
Ha ez áll, bármit megteszek a javulásért.
Ha nem, akkor a doki úgyis megmondja a tutit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!