Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mitől lehetnek ezek a tünetek?...

Mitől lehetnek ezek a tünetek? Pánikbetegség vagy kimerültség?

Figyelt kérdés

Már kb. egy hete tart. Gyengének érzem magam, néha szédülés, émelygés. Van olyan, hogy nézek és elhomályosodik a kép, olyankor megrázom a fejem vagy koncentrálok és jó lesz. Este nagyon nehezen alszom el , de napközben meg tudnék aludni. A karjaimban olyan fura érzés van , mintha nagyon nehezek lennének és nem bírom megemelni. Néha mintha nehezen kapnék levegőt.

Amúgy pánikbetegséggel kezelnek, már 4 hónapja járok terápiára. Eleinte Helex-et szedtem este és reggel 1-et, de már azt elhagytuk , mert sokat javultam(kb 1 hónapja hagytuk el). Most már csak reggel szedek Citapram 20 mg-t.

De ezek a tünetek nem hasonlítanak amiket korábban éreztem. Mondjuk sokat melóztam és most vannak a vizsgáim is, ezért gondoltam kimerültségre.

2010. jún. 24. 13:12
 1/6 anonim ***** válasza:
A kettő összefügg(het). A kimerültség gerjesztheti a pánikot, de az is lehet, hogy tisztán pánik. Mindenesetre a tipikus pánik összetevők megvannak nálad. Úgyhog yalaőpvetően pánikos vagy. Másrészt sokan állítják, hogy ez a "változatos" időjárás is okozhat ilyen közérzeti zavarokat.
2010. jún. 24. 13:35
 2/6 anonim ***** válasza:

Jaj előző... neeeeeeeeeeeee, please

Miért nem fordulsz bizalommal a kezelőorvosodhoz ezzel a kérdéssel?

A pánikroham kb 15-30 perc alatt lecseng. A huzamosabb ideig tartó tünet már másra utal. Ezek, amiket leírtál a szorongásra utaló tünetek. Neten persze nem lehet diagnosztizálni, gyógyítani végképp nem. Lehet, hogy szükség van átmenetileg az antidepresszáns mellé egy kis szorongásoldóra is.

2010. jún. 24. 18:39
 3/6 anonim ***** válasza:
Előző: nem kell sikítani, nem írtam hülyeséget. Nem kell nagyképűsködni. Amit írtam helytálló.
2010. jún. 25. 13:05
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem helytálló szakmailag, amit írtál! Nem nagyképűségből, bocsánat.
2010. jún. 25. 22:09
 5/6 anonim ***** válasza:
Ez vszinűleg annak a betegségnek az utóhatása, amire a Helexet szedted.... Ha nem múlik, mondd el a dokinak
2010. jún. 26. 22:00
 6/6 anonim ***** válasza:

Kedves első beíró!

Valóban nincs igazad. Legalábbis jelen összefüggésben nincs.

2010. jún. 26. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!