Elmondjam a pszichológusnak, hogy anyukám iszik?
Járok egy pszichológushoz (nem magánhoz), és ezen gondolkodom már egy ideje, hogy el merjem e mondani neki. Nem arról van szó, hogy anya leissza magát a sárga földig, csak naponta kb fél liter vörösbort iszik meg (nagyon néha kicsit többet) annyi számára a hatása, hogy hamarabb bealszik este, de nem lesz agresszív meg semmi. Már egyszer beszéltünk vele erről komolyan a két húgommal de azt mondta, hogy ő sose tudna alkoholista lenni mivel az ő szülei nagyon keményen ittak és ő sosem lesz olyan mint ők. Viszont én aggódom. Mindennap nézem, hogy mennyit ivott, és nem nagyon de lassan emelkedik az adag :( nagyon nagyon aggódom érte és nagyon de nagyon féltem őt. Napi szinten stresszelek emiatt, és néha ha egyedül vagyok csak sírok..félek, hogy baj lesz. Amúgy anya hihetetlen jó ember, nagyon nagyon szeretem őt. Szerintetek el merjem mondani a pszichológusnak? Félek, hogy bajba kerülünk emiatt..miattam..
17/L
"Elmondhatod, sőt, szerintem a kezelésed szempontjából fontos információ. Ha megkéred a pszichológust, hogy ne adja ki egyelőre hivatalos szerveknek a dolgot"
Háááát, ez nem egészen így van, van ott egy kiskapu, az orvosi titoktartás elsődlegesen a páciensre vonatkozik és a vele kapcsolatos privát információkra, nem a páciens szüleire,
ha ilyen információhoz jut azt kötelessége (lenne) kiadni valamilyen úton módon a gyámügynek, akár úgy előadva is hogy véletlenül észrevette amikor látta a szülőt, ugyanis ilyen esetben ez prioritást élvez, hiszen nem közvetlenül a páciens személyes ügye a szülő függősége. Más lenne a helyzet ha a páciens lenne alkesz, azt nem adhatná ki...
Persze lehet hogy jó fej lesz a pszichológus és kötelességet mulaszt vagy csak tesz magasról az egészre hiszen sok efféle szakembernek ez is csak egy meló amit lehúz napi pár órában mert kell, de ezzel a pácienst veszélyezteti és a munkáját is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!