Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tehetnék a vagdosási...

Mit tehetnék a vagdosási kényszer ellen?

Figyelt kérdés
Olyan ősz körül elkezdtem vagdosni magamat. Azóta 1x már kibírtam, hogy hónapokig nem történt újabb vágás, de mostmár nem.Az utóbbi 1 hónapban nagyon rossz lett a helyzet. Mikor rámjön a vágy, természetesen küzdök ellene, de majdnem mindig a penge győz. De ez az egész úgy történik, hogy lassan nembírom már hogy állandóan csak a vágásra gondolok, elkezdek sírni a nagy lelki fájdalom miatt, hogy tegyem már meg, próbálok küzdeni ellene, de ha sokáig így szenvedek akkora fájdalom lesz bennem hogy néha üvöltök már miatta. Olyan mintha megőrültem volna. Néha nagyon nagyon boldog vagyok, aztán egyszercsak mély depresszióba zuhanok. Számomra talán csak a halál megoldás. Kérlek segítsetek!! :'(
2010. jún. 24. 11:36
1 2 3
 21/30 anonim válasza:

Igen, de írta a kérdező, hogy amikor járt pszihiáterhez akkor egy ideig nem vagdosta magát, szóval mégis a pszihiáter a megoldás!!!

Judith

2010. jún. 25. 20:49
 22/30 anonim ***** válasza:

korod, nemed?

én 14/l vagyok

én is szoktam magam vagdosni, és imádom. perssze tudom h rossz meg minden de nem bírom ki.

csak ez tud kihozni, ha nagyon mélyen vagyok.

vagy ha nem érzek semmit. inkább fájdalom mint semmi...

a következő lehet, hogy neked is bejön:

hajszárítót nyomj oda a tenyeredhez és kapcsold be, amikor már nem bírom tovább, hideg vizet onzs rá. nincs nyoma de nagyon fáj.

nekem bevált

2010. aug. 13. 17:43
 23/30 anonim ***** válasza:
17:43-nak: Istenem te olyan hülye vagy...adj még neki tippeket. Amúgy te is elég fura vagy, de dugj villát a puncidba, hátha az is segít. :)
2010. aug. 13. 18:46
 24/30 A kérdező kommentje:

ohh...sorstársak vagyunk 14/L :S

Most megint rossz a helyzet...az új oszt társaimnak persze hogy nem voltam szimpatikus. :(

Senki sem szeret. :'(

AZ égés az borzasztó..nem fogom megtenni, de egy vágás már nagyon érik. :S

2010. aug. 13. 21:10
 25/30 anonim ***** válasza:

Akkor épp itt az ideje visszamenni a pszichológushoz és nem húzni, nyújtani a terápiát, mint a rétestésztát. A vagdosás a terápiával ellentétben nem fog segíteni!

A nyomai amíg élsz, megmaradnak. Mit fognak szólni a gyermekeid, a jövőbeli kollegáid, a főnököd, a barátaid, ha meglátják?

2010. aug. 13. 21:22
 26/30 anonim ***** válasza:
nekem is ilyen szokott lenni,csak én ált. rotringgal/egyéb éles tárgyakkal szoktam mély véséseket csinálni a karomon... nekem ez szerintem egyfajta feszültséglevezetés, persze rossz formában.. De utána mindig nagy megkönnyebbülést érzek..
2011. márc. 16. 13:54
 27/30 Renesmee18 válasza:

Szia!

Írj egy e-mailt ha még mindig csinálod!!

2011. szept. 25. 12:35
 28/30 anonim válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__2..

Olvasd el az utolsó előtti hozzászólást (1. oldalon)

Nekem segített :)

Majd minden jobb lesz!

Sok sikert!

2012. febr. 9. 18:28
 29/30 anonim válasza:
(előző) am 14/ f
2012. febr. 9. 18:30
 30/30 anonim válasza:

És az a legrosszabb, hogy rejtegetned kell. Még a barátaid elől is. Én nem vettem észre, hogy az egyik órán fölgyűrődött a pulcsim és mire észrevettem az egyik barátom meglátta. Nagyon szomorú voltam miatta pluszba még a többi szar dolog mellé. Igaz, a barátom nem monta el senkinek, de úgy nézett rám mintha valami állat lennék.

És a sebek örökre megmaradnak ha nem is a lelkeden, akkor a testeden.

2012. febr. 9. 18:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!