Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tehetnék a vagdosási...

Mit tehetnék a vagdosási kényszer ellen?

Figyelt kérdés
Olyan ősz körül elkezdtem vagdosni magamat. Azóta 1x már kibírtam, hogy hónapokig nem történt újabb vágás, de mostmár nem.Az utóbbi 1 hónapban nagyon rossz lett a helyzet. Mikor rámjön a vágy, természetesen küzdök ellene, de majdnem mindig a penge győz. De ez az egész úgy történik, hogy lassan nembírom már hogy állandóan csak a vágásra gondolok, elkezdek sírni a nagy lelki fájdalom miatt, hogy tegyem már meg, próbálok küzdeni ellene, de ha sokáig így szenvedek akkora fájdalom lesz bennem hogy néha üvöltök már miatta. Olyan mintha megőrültem volna. Néha nagyon nagyon boldog vagyok, aztán egyszercsak mély depresszióba zuhanok. Számomra talán csak a halál megoldás. Kérlek segítsetek!! :'(
2010. jún. 24. 11:36
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Még 1x elmondom, hogy nem divatból csinálom!

Hát..nálunk volt 1 doboz aljában a fürdőben. De nem is ez a lényeg.

Jó, oké látom nagyjából mindenkinek hasonló a véleménye.

Gondoltam, hogy ez lesz csak érdekelt hátha tud valaki más megoldást. Köszönöm a válaszokat!

2010. jún. 24. 12:26
 12/30 A kérdező kommentje:

12:24

Ott is jártam már.. :) Nem1x (hanem2x)..de ha voltál akkor tudod, hogy az hogy működik és nem akkor mész amikor akarsz :).

1 darabig jó volt, de újra és újra visszaestem. :S

2010. jún. 24. 12:29
 13/30 anonim ***** válasza:

Nem írtad hány éves vagy. Gyerek, felnőtt, vagy fiatal. A tüneteid, amiket leírtál személyiségzavarra utalnak. Ez egy elég komoly dolog, hosszú kezelés szükséges (években mérhető)ahhoz, hogy újra stabil, megfelelő kapcsolatokkal rendelkező, önmagát szerető ember legyél.

Mivel visszajött a falcolási kényszered, ezért mindenképpen szakemberhez kell fordulnod. Első körben pszichiáter, majd utána pszichoterápia szükséges. Ha ezeket nem léped meg, nem fognak tudni segíteni. Egy ember élete bonyolult, az idegrendszere úgy szintén.

Nagyon sajnálom a problémádat, biztosan nagyon nehéz most neked. Borzasztóan egyedül lehetsz, tele vagy vagy szorongással, félelemmel. Keress egy kedves, lelkiismeretes szakembert, akiben meg tudsz bízni. Ő fog tudni segíteni, újra felépíteni magad. Nagyon drukkolok neked! Ha kérdésed van, nyugodtan írj!

Ui: a kineziológus szakmai kompetenciája nem elég az ilyen típusú problémák megoldásához!

2010. jún. 24. 18:30
 14/30 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló..Köszönöm szépen.

Most, hogy akoromat ideírom biztos mindenki egyből arra fog gondolni, hogy divatemó vagyok hamis problémákkal..azért sem akartam. 14éves vagyok de ilyenek a problémáim és elég komolyak.

Igazából 1kérdésem még lenne, meg fogok valaha gyógyulni? úgy, hogy rendes életet élhessek, mert így nem lehet!

2010. jún. 24. 22:01
 15/30 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező1

Igen nagyon jó esélyed van a gyógyulásra! De ennek feltétele, hogy csinálod a pszichoterápiát kitartóan!

előző válaszoló

2010. jún. 24. 22:11
 16/30 anonim ***** válasza:
Ha Pesti vagy, akkor valamelyik Gyerekklinikára be tudsz járni ingyen terápiára! És jók is szakmailag! (HEim Pál, SOTE)
2010. jún. 24. 22:14
 17/30 anonim válasza:

Történt veled valami, mielőtt elkezdted először "vagdosni" magadat?

Szerintem depresszió méghozzá elég komoly!

Keresd fel ismét az orvosodat, mert írtad, hogy "szünet" volt akkor mikor jártál hozzá!

Próbálj barátkozni!

2010. jún. 24. 22:36
 18/30 A kérdező kommentje:

Reménykedem..:) MErt így nem kellek senkinek. :S

Barátnak se szeretne igazából senki, mert nem vagyok beszámítható. Amit egyébként kicsit meg is értek.

Ezért nem barátkozom igazából.

Igen, pesti vagyok, Bethesdába jártam és fogok is visszamenni valószínüleg.

Nyáron hónapokig sírtam néha a semmin, de sokszor problémám is volt.

KIlátástalanságomban egyszercsak jött az 1. alakalom, hogy arra váygtam , hogy magamnak fájdalmat okozzak. :S

2010. jún. 24. 23:15
 19/30 anonim válasza:

Fel a fejjel!

Meg fog oldódni, nyugodj meg!

Keresd fel ismért a pszihológusodat vagy pszihiáteredet, ha pedig nem mered, akkor próbálj magadon változtatni!

Ne gondolj rossz dolgokra, ha sírnod kell először gondolkozz el azon, hogy miért sírsz vagy miért vagy szomorú!

Ha pedig vagdosni akarod magad előtt gondold végig, hogy miért jó ez neked!

Találj magadnak hobbit, amit közösségekben lehet csinálni, így barátokra is szert tehetsz!

Például táncolj, ami sportnak számít, és stresszoldó hatása van!

Próbáld élvezni az életet, és találd meg a számodra jó dolgokat!

Ha valaki megbántott vagy valakire dühös vagy ne tarsd magadba, mert még rosszabb lesz!

Engedd ki, de szolidan, beszéld meg vele!

Remélem segítettem!

Judit.

2010. jún. 25. 15:54
 20/30 anonim ***** válasza:
Gyerekek ! Ez egy betegség is lehet ! Nem néztek tv-t vagy nem olvastok ? Van egy betegség kényszer betegség , az a lényege hogy a stressz hatására kívánják a pengét , depressziósak is lehetnek , vannak súlyosabbak akik imádják ezt csinálni ! olvastam családanyákról tizenévesekről akiknek télleg ilyen betegségük van mindig pengét hordanak maguknál mikor felhúzák magukat ott a penge az segít vannak akin 300 db seb is megszámolható ! Lehet hogy nem pszihológus kell hanem ezt télleg meg kell nézetni amerikába nagyon sok ilyen beteg van!
2010. jún. 25. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!