Mit tegyek? Hogy szokjak le a vagdosásról?
Dehogy vagdosod te magad, csak össze karcolod a bőröd.
Úgy hogy nem hat meg senkit.
Fuh bas*ki első xD te aztán az empátiádról lehetsz híres. Inkább ne is írj, ha ilyen egy paraszt vagy.
Kérdező, nem vagy normális. Fanatikusak az érzelmeid, ideje lenne elmenni pszichiáterhez. Háziorvos -> beutaló -> időpontkérés.
Hidd el nem hiányoznak neked azok a hegek.
Én is évekig vagdostam magam. Depressziós voltam, egy két hetes intervallumban tapasztaltam a paranoiát is (borzalmas...). 14 voltam amikor előszőr megvágtam magam. Főleg a rendezetlen családi háttér, molesztálás, kiközösítés, bántalmazás miatt. Nem ritka, hogy nagyobb traumák után az ember elfelejt bizonyos dolgokat...Nálam is ez volt, a memóriám lyukacsos, és voltak olyan emlékek amik egyszerüen kiestek.
Engem a pszichiáter húzott ki belőle. 2 hétig voltam pszichiátriai osztályon. Akkor nagyon kellemetlennek gondoltam, de utólag örülök hogy odakerültem. Nagyon jó, és felszabadult érzés végre igazi életet élnem. Én a nehezebb úton kerültem be (mentő vitt be az osztályra, a pszichológusom hívta ki, miután egyértelműen látszott hogy zavaros az elmém, és össze vagyok vágva). Ha teheted akkor nálad ne fajuljon eddig a dolog. A háziorvosnak elmondod a panaszaidat, ad beutalót a pszichiáterhez, és onnantól ő eredményesebben tud segíteni. Nekem az életemet változtatta meg az orvos. Nagyon sokat segített. Amióta az eszemet tudom (amióta emlékszem, mármint) folyamatos volt a depresszióm, kisgyerekkor óta. Most megváltozott, és szóhoz sem tudok jutni :) Megkönnyebbülés.
A vagdosás egy kényszercselekvés, maga a folyamat endorfint szabadít fel (boldogsághormon. A csoki is ugyanezt teszi, az barátságosabb). Vezesd le az indulataidat valamilyen intenzív sporttal és az sem árt ha valakivel ki tudod beszélni a problémáidat. Szüleiddel milyen kapcsolatban vagy?:) Esetleg nekik is tudnál szólni a dologról, és ők el tudnának kísérni az orvoshoz, az sokat segít.
Sok szerencsét! Én szorítok! ><
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!