Antidepresszáns vagy nyugtató?
20/F
Hypochonder vagyok.
Vannak olyan napok, amikor feszült vagyok, hullámok jönnek rám, ami nem kellemes érzés. Vannak olyan napok is, hogy pityergek, mert ez lehet attól ami bánt engem, ez jöhet magától is, amikor legkevésbé számít erre az ember.
Voltak alvászavaraim. 2 napja nehezen alszom el az este. Minden este beveszek 2 SEDATIF PC-t. Néha nem is segít. Sokat jár az agyam, félelem van bennem, depresszió, félek elaludni. Aztán elalszok hála Istennek. Aztán felkelek, de mindjárt vissza alszom, nem gondolkodom semmin.
Mi lehet ez? Mindig este jön rám a félelem, depresszió. Nagyon félek. Ismétlem: nem nagyon gyakran fordul elő, hogy nehezen alszom el, de gyakran fordul elő, hogy félelem van bennem, félek.
Volt hasonló problémátok? Hogyan kezeltétek? Talán csak az idegeimmel van a probléma?
Köszönöm a válaszokat.
A Sedatif PC semmit sem ér sajnos.
Ha mindenképpen a gyógyszereken gondolkodsz, az antidepresszáns sokkal jobb választás, mint a nyugtató, mert nem alakít ki függőséget (a tévhitekkel ellentétben), és ugyanolyan, vagy jobb hatást is el lehet vele érni, mint nyugtatókkal, amelyek addiktívak, és hosszabb távon nem igazán segítenek (mert ugyanazon hatás eléréséért fokozatosan egyre többet és többet fog kelleni bevenned belőlük).
De az lenne a legjobb, ha gyógyszerek nélkül is meg tudnád ezeket a problémákat oldani, mondjuk egy jó pszichológus, pszichoterapeuta segítségével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!