Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem látok más ki utat. Vagy-va...

Nem látok más ki utat. Vagy-vagy? Mi végre az ember?

Figyelt kérdés

Sokszor csalódást okoztam már szüleimnek, mind tanulmányilag mind az életben 23 évesen egy barátnőm se volt. Érettségivel végeztem szakmám nincs egy raktárban dolgozom, szüleimmel élek az életem egy rakás szar. Folyton ígéreteket teszek,hogy elvégzem ezt meg azt a tanfolyamot, de nem lesz belőle semmi félek bevallani hogy nem megy félek a következményektől félek attól hogy mit gondolnak rólam, az utcán, otthon, a barátaim. Szüleimtől és barátaimtól egyre távolodok, józanul erről beszélni se tudok mert úgy érzem szánalmas gyenge emberi hulladéknak tartanak emiatt, nembírom nyíltan elismerni gyengeségeim annak ellenére hogy tudatában vagyok azoknak.

Az utóbbi időben rákaptam cigire, alkoholt lassan már napi szinten fogyasztok, junkfood az életem része. Egész életemben konfliktus kerülő voltam és most is az vagyok annak ellenére hogy régebben gyakran értek atrocitások, sosem mertem kiállni magamért. Sokat baszogattak a kinézetem miatt már óvodában kezdődött emlékszem. És az utóbbi években kezdtem azon gondolkodni hogy alkalmatlan vagyok az életre, mivel egy gyáva, gerinctelen, ronda egy gec vagyok sajnos változásra nem nagyon vagyok képes ezekben a tulajdonságokban mert ahogy említettem korai gyermek korom óta sokan rombolták szét maga biztosságom, személyességem egyes részeit.

Elvégre is mivégre az ember? Biológialig az ember azért létezik hogy utódókat hozzanak létre. De azon kívül mit kezdjen magával az ember? Senki nem adott hozzá egy útmutatót, saját magadnak kell ezeket a célokat ki tüznöd?

Se a vallás, se az anyagi gazdagság nemtudott meghatni, ha szellemi gazdagságot nézzük az ember egy idő után pedig ugyan azokba a zsák utcákba fut.

Szóval így jutottam arra a következtetésre, hogy ennyi erővel megis ölhetem magam, basszus ha "szerencsém" van abban a pillanatban egy neutron csillag fénye elér minket és az egész emberiség megsemmisül, olyan törékeny mégis is oly szerencsés, az univerzum tengerében egy csepp amit az emberiség magának érezhet.

2018. szept. 29. 00:05
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez szép monológ volt, komolyan. Na, az van, hogy nem szórakozni születtünk a Földre, hanem tanulni, tapasztalni. Ez neked pipa. Most következhet az a rész, hogy az adott helyzetből kihozni a lehető legtöbbet, és ha egy mód van rá, akkor adni valamit a világnak. Ha nincs erre lehetőség, akkor kiélvezni ezt a pár pillanatot, amit egy ember életének neveznek.
2018. szept. 29. 00:27
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem is tetszik.
2018. szept. 29. 00:44
 3/5 anonim ***** válasza:
38%

Nekem egyáltalán nem tetszett.

Megint egy fiatal, aki totális csődött mondott az életben és alap szinten próbál filozofálni, de nem mer elszakadni a szokásos dolgoktól....

UNALMAS

Igazából nem tudlak sajnálni az a helyzet, hogy egy lusta, anyámasszony katonája vagy.

Ha tényleg zavarna, akkor tennél ellene.

Kiút? Mit akarsz még emberpalánta? Nyalják ki a feneked az emberek vagy mi?

Leülsz tanulni, leteszed a cigit, alkoholt, edzel, egészségesen táplálkozol.

Itt a kiút. Csinálod vagy kezdj el youtubeon nézelődni, hogy-hogyan is kéne kötni a kötelet, hogy tuti jó legyen.

ui: Neked soha semmilyen szerencséd nem lesz. Ha meghalnál akkor soha senki sem beszélne rólad. Eltűnnél örökre a múlt homályába. Az élet meg menne tovább nélküled ugyanúgy.

2018. szept. 29. 01:30
 4/5 anonim ***** válasza:
Ezt tuti egy két pohár után írtad. Kapd össze magadat! Önsajnálattal semmire se mész-nőd meg így tuti nem lesz. Tanuljál-de ne valami doktorira gondolj rögtön-azt mondtad raktárba dolgozol. Targoncavezetőid van? Ha nincs csináld meg-sok helyre jó. Jogsi? - ezzel is lehetsz akár futár, taxis. Gondolj bele hányan akarnának élni,de nem lehet betegség etc miatt. Vagy fél lábbal,kézzel tanulnak ,dolgoznak. Egészséges,felnőtt ember vagy bszki. Álljál talpra.
2018. szept. 29. 06:50
 5/5 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz a sok negatív emberrel, menj el egy pszcihológushoz, az majd segít. ;)
2018. szept. 30. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!