Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tehetnék valamit, hogy jobb...

Tehetnék valamit, hogy jobb legyen a memóriám?

Figyelt kérdés
Sajnos pocsék memóriám van.Egyetemista vagyok,és vannak tantárgyaim ahol évszámokat kell megjegyeznem,illetve olyan is ahol gazdasági képleteket.Ezek okozzák számomra a legfőbb gondot.Elkezdtem egy nyelvtanfolyamot és ott is nehézséget okoz az idegen szavak megjegyzése.Van egy barátnőm,neki irigylésre méltó a memóriája,már kiskora óta.Olyan dolgokra emlékszik részletesen,hogy én néha csak nézek. :)Van esélyem rá,hogy nekem is jobb legyen az emlékezőtehetségem?Valami memóriajáték gyakorlása ami segít fejlődni?
2018. szept. 20. 18:58
 1/3 anonim ***** válasza:

Keresztrejtvény, memori...stb.

És aludj eleget, a kevés alvás se tesz jót.

2018. szept. 20. 19:01
 2/3 anonim ***** válasza:

Azzal főzöl amit isten adott...lehet szedni inni ezt azt ami annyit ér mint ladára a tuningmatrica :D

Több idő fog kelleni de menni fog.

2018. szept. 20. 19:07
 3/3 anonim ***** válasza:

Régen rossz ha az idegen szavakat "megjegyezni" akarod. Ez ugyanis azt feltételezi, hogy olvasásuk vagy hallásuk esetén fordítani akarsz, s az nem jó.

Egy idegen nyelvet nem fordítani kell, hanem megérteni. Azonnal felfogni.

Ha azt hallod, hogy dog, nem szabad lefordítanod, hogy azt hogyan mondják magyarul, hanem azonnal felfogni.

Évszámok magolásának semmi értelme. Valami büfé szak?

Én sem azért tudom definiálni, hogy egy függvény vagy sorozat akkor és csak akkor konvergens, ha bármely bármely f(x) értekéhez található olyan... nem írom le, mert bemagoltam, hanem mert értem, hogy mit jelent.

2018. nov. 17. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!