Mit tegyek ha felek a hanyastol?
Szia :)
Én a helyedben nem pszichiáterhez, hanem pszichológushoz mennék. Egy pár hetes pszichoterápiával kezelhető a probléma. Sajnos nem MO-n élek, így nem tudom, hogy mennyibe kerül egy konzultáció pszichológusnál, de mégis csak ez lehet a megoldás. Nem szedhetsz életed végéig gyógyszereket, de nem is élhetsz tovább szorongva, a szorongásnak hosszú távon számos negatív "mellékhatása" lesz.
Ha nincs lehetőséged pszichológos segítségét kérni, lépésenként próbáld feszegetni a határaid, mondjuk amikor nem vagy otthon, akkor is egyél meg 3 falat kaját. Tapasztald ki. Ha sikerül, és kibírod hányás nélkül, akkor legyél nagyon büszke magadra, és következőkor már 4 falattal próbálkozz.
Egyszerűen nézz szembe a problémával! Mi történik hogy ha nem sikerül? Pl ott vagy egy étteremben vagy a barátaidnál, elkezdesz enni, rádtör a hányinger, befutsz a mosdoba és kihányod magad. Nem fog semmi sem történni. Gondolj arra, hogy bárkivel előfordulhat.
Sok sikert!
-üdv, egy hatodéves orvostanhallgató
Szia! Ugyanebben a cipőben járok pontról pontra, mint te. CSAk én már több éve nem eszem:
- utazás előtt 3 órával
- lefekvés előtt 6 órával
- bizonyos ételeket is iktattam (színe miatt)
Pánik nekem is van, heves szívdobogással, izzadással remegéssel és hányingerrel ha rossz a szituáció.
Beszélgethetnénk, hátha valamit sikerülne kitalálnunk pluszban.
28/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!