Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak? Igazából ma...

Mit csináljak? Igazából ma döbbentem rá arra, hogy depressziós vagyok.

Figyelt kérdés

Történet röviden: 19 évesen szinte menekülve költöztem el otthonról, mert annyira nem volt jó a viszonyom az anyámmal(állandó veszekedések, mindíg mindenbe beleszólt..stb).

Aki a költözésem hírére 3 hónapig nem beszélt velem. Aztán ahogy teltek-múltak az évek férjhez mentem és megszületett a kislányom egyre jobb lett a viszonyunk. Leszögezem csak így, hogy nem éltünk együtt, de közel (2 km-re) laktunk egymástól.

Aztán sajnos januárban váratlanul meghalt az apukám (aki a nevelő apám volt, de 1000-szer többet jelentett nekem mint a saját anyám!!!).

Ekkor, hogy anyu nem maradjon egyedül és persze az anyósával sem jött ki jól akivel éltek, hozzánk költöztettük.

Igaz, ketten a férjemmel ajánlottuk neki fel de már annyira megbántuk. Igaz nem szól bele semmibe (még), de már szinte a látványától is kész vagyok. Állandóan attól rettegek, hogy mikor-mibe köt bele, úgy mint gyerek koromban. 27 éves felnőtt nő vagyok és félek az anyámtól.

Persze, ha a családból valaki szóba hozza, hogy már igazán leteltek a nehéz hónapok és hazaköltözhetne és hagyjon minket szabadon élni, akkor megsértődik és azt mondj, hogy nekünk nagyobb szükségünk van rá mint neki ránk. Ami annyiban igaz, hogy októberben vissza kell menjek dolgozni és nincs aki vigyázzon a 2 éves lányomra, de szerintem ezt úgy is meg tudnánk oldani, ha nem lakna itt. Mivel ha apu nem hal meg akkor is valahogy ők vigyáztak volna rá felváltva a másik nagyszülőkkel.

Egyszerűen felborult az életünk!!

Régen a férjem nagymamájával éltünk együtt(aki dettó olyan volt mint az anyám), ezért vettünk egy saját házat.

Közben a nagymama meghalt és megszületett a lányunk is így nem lett sürgős a költözés. De pont azért vettük a házat, hogy külön éljünk, ne kelljen senkihez alkalmazkodni, ne kelljen senkit kerülgetni. Most megint ott vagyunk mint évekkel ezelőtt. csak 1 év volt amikor 3-an lehettünk mint egy igazi család. Nagyon hiányzik az az életünk!!!!

Mostanában kezd egyre jobban eldurvulni a helyzet, mert már egyre bunkóbb vagyok az anyámmal. Lehet így akarom rávezetni, hogy költözzön haza.

Most lehet sokan elítélnek, hogy hálátlan gyerek vagyok, de én soha semmi jót nem kaptam tőle. Gyerekkoromból csak az állandó szobafogságra és verésekre emlékszem. Amiket általában azért kaptam, mert nem voltam jó tanuló, de az egyszer sem jutott az eszébe, hogy leüljön velem tanulni(pedig 7.-es korom óta otthon van).

Szóval most elvárja tőlem, hogy én kedves és segítőkész legyek vele, de ő 20 évig le se szart engem.

Az lenne a legjobb ha még idén el tudnánk költözni az új otthonunkba, de sajna még egy kis pénz hiányzik hozzá.

De most nem is ez a lényeg.

Rossz volt rádöbbenni, hogy beteg vagyok amikor mindíg én voltam az "erősebb" a házasságunkban is. Igaz én voltam az örök pesszimista is, de szerintem ez a rossz gyerekkorom miatt van.

Azt persze mondanom sem kell, hogy apu halálakor egyből lement 10 kiló ami azóta is fogy, nincs semmi étvágyam és mostanában már aludni sem tudok rendesen.

Csak a 20 hónapos kislányom tartja bennem a lelket, de van amikor úgy érzem már ő is kevés hozzá. Egyre türelmetlenebb vagyok vele. Félek, hogy a házasságom is rá fog erre menni. Nem akarom tönkre tenni az én nyomorommal azt a két embert aki a legfontosabb nekem a világon!!!

2010. jún. 22. 14:23
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom miből gondoltad hogy jó ötlet ha hozzátok költözik.

Kérd meg hogy menjen el.

2010. jún. 22. 14:36
 2/8 A kérdező kommentje:
csak tudod az a baj, hogy mindig értett hozzá hogyan keltsen bennem lelkiismeret furdalást. Nem tudom hogyan mondjam meg neki. Amikor egyszer már beszélünk róla pár hónapja, még ő volt megsértődve, hogy én milyen hálátlan vagyok és ,hogy akkor jó lesz neki egyedül is, nem is kell vele törődjünk..stb.
2010. jún. 22. 14:40
 3/8 anonim ***** válasza:

Lelkiismeret furdalást csak az okoz neked aki ki akar használni, és csak önmaga számít. Ne foglalkozz vele, küldd el otthonról.

Sajnos sokáig tartana egy hasonló embernek elmagyaráznod ezt, ezért bele se kezdj, csak küldd haza. Van hova mennie. Energiavámpírok ezek az emberek.

2010. jún. 22. 14:44
 4/8 anonim ***** válasza:

Kérj a pszichiáteredtől kórházi beutalót.

Nem biztos hogy depresszió! Lehet személyiségzavar vagy egyéb mentális rendellenesség is.

Ha öngyilkos gondolataid vannak, akkor azonnal rohanj KÓRHÁZBA!

Érdemes lenne egy pszichoterapeutával felvenni a kapcsolatat...

2010. jún. 22. 19:52
 5/8 anonim ***** válasza:

[link]

Nézz itt közül. Szerintem te nem vagy depressziós, még, inkább egy kis pánikod van. Menj el pszihiáterhez, aki ír fel neked gyógyszert. Ettől rendbejössz, és döntésképes leszel. Nem az érzelmek uralkodnak majd rajtad, hanem el tudod dönteni, mi kell a családnak, és hogy ehhez neked mit kell tenned. Semmilyen beutaló nem kell, csak egy telefonos időpontkérés. Ne hagyd tönkremenni a családodat.

2010. jún. 23. 21:56
 6/8 anonim válasza:

Sziasztok!

Kedves kérdező, ennek az égvilágon semmi köze nincs a depresszióhoz. Az hogy nem bírod elviselni az anyád, meg fogytál az apád halála miatt, teljesen természetes dolog figyelembe véve amiket leírtál. Le lehet pontozni, de hihetetlen, hogy olyan emberek adnak itt tanácsot akiknek köze nincs semmi ilyesmihez. Nincs személyiségzavarod, nem hinném, h pszichiátriára kéne menned, gondolom öngyilkos sem akarsz lenni. Nem kell megijedned, szimplán próbáld megoldani a helyzetet, a depresszió egy elég komoly betegség és többféle tünetnek kell fenn állnia ahhoz, hogy meg lehessen állapítani, itt ezek közül egyet sem láttam, bár lehet hiányos még a sztori. Mindenesetre fel a fejjel és ne parázz be, ha van valami még, írd le, hátha okosabbak leszünk. Ha viszont ennyi a történet, akkor én azt mondom, h csak frusztrál az anyád jelenléte, mindenkivel van ilyen, csak kicsit speciálisabb helyzet, h neked édesanyáddal.

2010. jún. 24. 00:07
 7/8 A kérdező kommentje:

Depresszió általános tünetei:

1. Alvászavar.

2. Kedvetlenség.

3. Étvágytalanság.

4. A nemi ösztön csökkenése, főként asszonyoknál.

5. Gondozatlan külső.

6. Testi panaszok.

A depresszió lelki tünetet

1.Az érzelmek elhidegülnek.

2.Szomorúság.

3. Sírás.

4. Ellenséges érzések.

5. Ingerültség.

6. Félelem, szorongás, gond.

Ebből nekem a gondozatlan külső kivételével mind megvan. Ezért gondoltam, hogy ez depresszió.

Utolsó válaszolónak köszönöm, hogy értelmesen írt, mert NINCS személyiségzavarom és nem fogok pszichiáterhez sem járni, csak egyszerűen kíváncsi vagyok, hogy mások hogyan lábaltak ki egy ilyen helyzetből. Ja és öngyilkos sem leszek (soha nem okoznék ekkora fájdalmat a férjemnek és a kislányomnak akik a legfontosabbak nekem a világon!!!!!)!

Annyi még esetleg hozzá kapcsolódhat a történethez, hogy ebben az évben ezeken kívül is nagyon sok rossz történt velünk, talán ezért is érzem magam a mélyponton.

2010. jún. 24. 14:00
 8/8 A kérdező kommentje:
Azért köszönöm mindenkinek, hogy időt szakított és válaszolt! :)
2010. jún. 24. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!