Rivotril butít kis mennyiségben?
Figyelt kérdés
1* 0,25 mg-t szedek csak.Társaságban előtörő szorongásra szedem,ami igazából csak egy testi tünet, fejben teljesen rendben vagyok.Jobban érzem magam tőle.Ennyi árthat?Tényleg élhetetlen volt már az életem, remélem segít és utána letudok szokni róla.2018. szept. 11. 23:18
1/6 anonim válasza:
Hosszútávon (évek) kis mennyiség is butít. A baj az, hogy hamar hozzá lehet szokni, akkor elveszti a hatását, de mégis nehéz letenni.
2/6 A kérdező kommentje:
Egy hete szedem, remélem ér valamt,ha nem akkor szépen leteszem.Normális hogy gyakran pisilnem kell tőle?
2018. szept. 12. 08:31
3/6 anonim válasza:
3 éve szedem, álmatlanság miatt, azelőtt alkohollal próbáltam gyógyítani magam hogy tudjak aludni az eredmény katasztrofális lett,idegösszeomlás,pánikrohamok,stb... Sokan állítják hogy egyre több kell belőle nálam ez nem igaz, este a 2 mg-os tablettát 4-be töröm , és a negyedeket egyenként veszem be nem nyelem le hanem hagyom hogy felszívódjon a számban,teljesen más a hatása és kevesebb is kell hogy hasson és szinte azonnal érzem , reggel elég tompán kelek de egy kávé és egy kis kondizás felpörget, helyrehoz.Ha lenyelem nem érzek semmit 1 óráig aztán nagyon lassan elkezd hatni valamit, ami zavart még amikor lenyeltem hogy másnap reggel legyengítette a lábaim, de ha úgy veszem be mint a tictacot (a kettesnek még hasonlít egy kicsit az íze hozzá, mintha kámforos lenne)akkor kevesebb kell és rögtön az agyra hat, egyesek felszívják mint a kokót de nem ajánlom mert orrdugulás -folyás , orrvérzés lesz a vége. A legrosszabb amit tehetsz hogyha rá iszol valami tömény alkoholt hogy jobban hasson, abba bele is halhatsz mert leállhat a légzésed vagy megállíthatja a szívműködést .A függőségről annyit hogy ha már gondolsz rá akkor már függő vagy, nappali használatra nem ajánlom mert személyiségváltozást okoz, én amikor elkezdtem szedni nappal akkor eléggé felelőtlenül cselekedtem, agresszívebb lettem, ami jobban zavart hogy mindig vettem valami hülyeséget magamnak drága pénzért amit nem is használtam utána, utána olvastam hogy miért csináltam -mivel a a klonazepám hat a szerotonerg receptorokra növeli a szerotonin szintet az agyban (ami miatt alakul ki a függőség)ezért felborítja a dopamin-szerotonin egyensúlyt, csökkenni kezd az agyban a dopamin aminek az egyik hatása hogy jutalomérzést okoz, ezért nagy dózisban enyhébb parkinson-os remegéseket okozhat a rivó , látszik is rajtad ha túltoltad olyankor merev az arcod, ilyenkor előre tör az önjutalmazó késztetés és ezért veszel minden dolgot meg ami megtetszik ha be vagy rivózva hogy emeld a dopamin szintedet, de van olyan aki bericsizve hülyére zabálja magát édességekkel.Butít is rendesen , már a zéró ötös is memóriazavart okoz, gondod lesz a számolással is, lassabban jutnak eszedbe a szavak, zavart szenved a belső gps is . Ha csak beilleszkedési problémáid vannak akkor azon segítene valami terápia , ne szoktasd magad rá teljesen mert egy idő után megváltoztatja az agyműködésedet és nagyon nehéz lesz róla lejönni. Azt hiszem kiveséztem a rivó témát rendesen, elnézést a hosszú sorokért.
4/6 A kérdező kommentje:
Mennyi ido utan lesz durva hatassal az agyamra?Arra gondoltam hogy 2 hetig szedem aztan ha nem er semmit erre a testi tunetre akkor lerakom.Nem akarok zombi lenni csak valahogy probalok gyógyulni ebbol a hulyesegbol.Tarsasagban jon elo es ilyen feszulo vegbel erzest erzek,mintha tenyleg wcznem kene,kozben pedig semmi ilyenrol nincs szo.Nagyon irritalo erzes es már jo ideje megvan ,de semmi se hasznal ra.Esetleg egy ilyen par hetes kuratol lehet maradando bajom?
2018. szept. 16. 02:38
5/6 A kérdező kommentje:
Ezt az esti 1*0,5-t nem akarom novelni csak az orvos javasolta hogy probaljam meg ezt.Fejemben semmi probléma nincs,ha ez a testi tunet eltunne en boldogan elnek.
2018. szept. 16. 02:40
6/6 anonim válasza:
Állítólag a napi 4 mg feletti használat az már komolyan befolyásolja az agy biokémiáját, hosszú távon( akár már 3-5 év alatt) alzheimeres károsodást okozhat, a napi 0,5 mg nem veszélyes ha csak este veszed be,ismerek személyesen valakit aki 1 mg-ot használ ő is alvászavarra már 5 éve ,nem néz ki zombinak, könyvelő az illető neki is pont azért kell hogy este hogy ki tudjon kapcsolni az agya.Mint már írtam nappal semmi esetre ne használd mert hamar kialakul a pszichikai függőség és a tolerancia(saját tapasztalat), az agy alkalmazkodik a dózishoz és ilyenkor emelni kell az adagot mert az alaptünetek és megvonási tünetek előjönnek mint a szorongás , ingerlékenység, a szociális fóbia, stb...és lehet hogy a végén már rivó nélkül nem mersz majd kilépni az utcára. Olvastam egy külföldi fórumon olyanról aki 25 mg-al kezdi a napját, olyan nagy mértékűvé vált nála a tolerancia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!