Általánosságban a páciens tegezi a pszichológust?
18 vagyok (fiú), hetente (néha kéthetente) járok pszichológushoz, lassan 6 hónapja. 34 éves, kedves nő. Tök sok problémáról/gondolatról meséltem már neki, tehát nem a szőnyegtisztításról beszélgetünk, ennek ellenére még mindig nem ajánlotta fel a tegezés lehetőségét. Igazából az zavar ebben, hogy néha nehezemre esik magázva megfogalmazni a mondatokat, illetve sokkal barátságosabb lenne az egész helyzet, ha tegezhetném. Viszont ezt nem merem neki elmondani.
Mit tapasztaltatok, a ti esetetekben tegezés volt? Mennyi idő után?
Nem, semennyi idő után sem.
Ez nem az a viszony.
A pszichológus nem a barátod, akivel tegeződni kell.
Ebben a felállásban a tegeződés nem opció.
Én egy bérházban lakom a pszichológussal, akihez magánba járok. Mi tegeződünk.
Ebben az is benne van, hogy nem teljesen idegenként mentem hozzá.
Én nem tegeztem a sajátom, de másokat hallottam, hogy tegezték. Szerintem nyugodtan felvetheted, örülni fog, ha így könnyebben megnyílsz neki. Fontos az őszinteség. A kor itt nem számít, sem a pozíció. A pszichológus igenis a barátja kell, hogy legyen a kezeltnek. Ha a fejlődésed ez támogatná, az neki is nagy segítség lenne a munkájában.
A pszichológus arra van, hogy megtapasztalhasd vele az emberi kapcsolatokat biztonságos környezetben. Így aztán az is előfordul, hogy megölel, ha úgy látja, arra van szükséged. Ebben nincs semmi rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!