Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi okozhatja ezt?

Mi okozhatja ezt?

Figyelt kérdés
Folytonos buntudat, es uressegerzet van bennem. Miert lehet ez?

2018. szept. 3. 21:27
 1/3 anonim ***** válasza:

Túl kevés az információ.

Mivel kapcsolatban érzel bűntudatot? Vagy ez amolyan általános érzés benned, ami nem kapcsolódik semmi konkrét eseményhez?

Ha ez utóbbira igen a válaszod, érdemes lenne elgondolkodnod rajta, hogy van-e más problémád is. Például folyamatos levertség, rossz hangulat, étvágytalanság/túlevés, álmatlanság/túl sok alvás, etc., ugyanis szerintem állhatnak emögött mentális problémák is. Ha nincs semmi konkrét dolog, amihez a bűntudatot és az ürességérzetet kötni tudnád, érdemes lehet ezek közt is szétnézni.

2018. szept. 3. 22:14
 2/3 A kérdező kommentje:
Nincs konkret dolog amihez kotni tudnam. Lassan mar egy eve ez folyamatos erzes bennem es nagyon zavar.. ehez tarsul folyamatos stressz,rossz hangulat, faradekonysag, erotlenseg, uresseg es ertelmetlenseg erzese, viszont vannak pillanatok pl.mikor a barataimmal vagyok, hogy boldog vagyok, de aztan valami elrontja ezt, eszembe jut valami(nem konkret dolog csak egy erzes) es ujra kezdodik minden.. Regen nagyon jo tanulo voltam, mar sajnos nem, sokszor okoztam szerintem csalodast a szuleimnek(meg ha nem is mindig mondtak) lehet erre vezetheto vissza a buntudat. Nem tudok ezzel egyutt elni, mindenben meggatol ez az allapot. Es szerintem ezen mar senki sem tud segiteni..
2018. szept. 4. 16:49
 3/3 anonim ***** válasza:

Hú, hát így, hogy kiegészítetted, gyanús, hogy depressziós vagy. Amiket leírtál, azok erre utalnak.

Nem tartom kizártnak, hogy a bűntudatod is innen eredhet. Mármint csalódást szerintem majdnem mindenki okoz élete során a szüleinek, ez egyáltalán nem furcsa vagy különleges, kirívó dolog, de egy lelki problémákkal küzdő ember nagyobb eséllyel nagyítja fel az ilyesmit, és emészti magát, szenved miatta.

Attól tartok, hogy nincs jól a lelked, és itt keresendőek a miértek.

Persze nem ismerlek, fogalmam sincs, ki vagy, minden információm rólad kimerül azokban a sorokban, amiket itt írtál magadról, tehát akár tévedhetek is veled kapcsolatosan.

Mindenesetre ha úgy érzed, hogy olyan nagyot mégsem tévedtem, gondolkodj el azon, hogy minimum egy pszichológust (de lehet, hogy pszichiátert) érdemes lenne felkeresned. Minden jót!

2018. szept. 4. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!