Mi történik ha egy borderline személyiségzavaros és egy asperger szindrómás összejön?
Én borderline lány vagyok és egyszer ismertem egy aspergerest. Fogalma se volt róla, miért bánt meg minden második mondatával kábé... Egyszerűen nem érzékelte, hogy bántó, sértő dolgokat mond. Érzéketlen tuskó módon viselkedett, én meg rohadt érzékeny vagyok minden ilyesmire. Így aztán teljesen kiakasztott egymást, pár hét után meg is szakítottuk egymással a "kapcsolatot" (nem jártunk, csak ismertük egymást, haverkodni próbáltunk volna).
Nem tudom, más aspergeresek meg borderline-osok milyenek, erről sose olvastam még, ez csak 2 konkrét ember tapasztalata egymással.:)
2 lehetőség van:
- Együtt öngyilkosok lesztek
- Rövid időn belül elválnak az útjaitok
Én ismerek aspergeres férfit, furcsa dolgai vannak, érzelmileg súlyosan elmaradott, az a fontos számára, hogy hízelegjenek neki, tiszteljék, de viszontszeretni nem tud.
Volt kapcsolata borderline-os nővel, de hamar vége lett, a nő dobta, mert semmi empátia nem volt benne.
Ismertem ilyen párt. Nagyon sokáig együtt voltak, de végül külön váltak útjaik.
Egy aspergeres, akinek nehezen tudja kifejezni az érzelmeit, szerintem nem tudja megadni azt a szeretetmennyiséget egy borderline-nak, amire ő vágyik. Az aspergeres férfi hűvösségét a nő könnyen félreértelmezheti.
Az ex-barátom aspergeres, engem bpd-vel diagnosztizáltak. Négy és fél évig együtt voltunk. Nálunk működött, nyilván nem könnyű, de mi tudtuk egymást kezelni. Ő kettőnk helyett volt higgadt és gyakorlatias, "érzelemmentes" a húzós helyzetekben, míg tőlem érzelmi vonalon tanult, ahogy én is tőle gyakorlatiasságot, megfontoltságot. Én elfogadtam, hogy nehezen él meg és mond ki érzelmeket, megtanultam érteni őt, ő is engem, tudta kezelni a kiborulásaimat. Neki köszönhetően másztam ki a legmélyebb gödörből.
A kapcsolatunk végül inkább egy mély barátsággá szelídült, annak, hogy vége lett, semmi köze nem volt az állapotunkhoz.
29/n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!