Mindenkinek vannak olyan gondolatai, pl magas helyen, hogy el kéne dobni ami épp a kezébe van, vagy le kéne ugrani?
Figyelt kérdés
Ez mitől van? Mindig is voltak ilyen kényszerképzeteim, de egész erősek mostanában.2018. aug. 31. 23:28
1/5 anonim válasza:
Teljesen normális, nekem is szokott lenni. Angolul a neve: call of the void
2/5 anonim válasza:
Nekem is állandóan van. Szorítom ezerrel a korlátot, hogy ne ugorjak le. Persze sosem tenném meg, de folyton bennem van a gondolat, hogy mi lenne, ha fognám magam és leugranék.
Amúgy tudtommal nincs rá egyértelmű magyarázat.
3/5 anonim válasza:
#1-es vagyok: amennyire én tudom, az a magyarázat, hogy a veszély közelsége miatt az agy vész üzemmódba kapcsol, elemzi a balesetveszélyeket, és ilyenkor az esetet érezheted úgy, mintha az egy saját gondolat/ötlet lenne. Nem csak magasan szokott lenni nekem, akkor is ha forgalomhoz közel állok, és ki lehetne esni az útra stb, mondjuk talán évente 1* ha van.
4/5 anonim válasza:
Igen ! Ezt hívják tériszonynak !
Sztem sok embernél van ilyen.
Én kerülöm az ilyen helyzeteket !
5/5 anonim válasza:
Én azt hallottam valahol, hogy ez azért van, mert abban a helyzetben a leugrás/ledobás lenne a "legerősebb" döntés, amit hozhatsz, és emiatt gondolja úgy az agyad, hogy jó lenne megtenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!