Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mennyire lenne kínos a pszicho...

Mennyire lenne kínos a pszichológusomnak elmondani, hogy szeretném megölelni?

Figyelt kérdés

18 éves fiú vagyok és egy 34 éves nőhöz járok hónapok óta. Nagyon-nagyon aranyos, kedves (mondjuk ez elvárás egy pszichológusnál szerintem) és mivel elég hamar megszeretek embereket, ezért őt is megszerettem. Nem vagyok szerelmes belé, nem is izgat fel, inkább amolyan megértő, támogató anyaszerepet húztam rá a fejemben.

Elég szeretethiányos vagyok, mostanában már annyira megszerettem és megszoktam őt, hogy időnként kedvem támad megölelni. Nem fogdosni, lesmárolni, hanem megölelni, mint egy anyukát. Nyilván, erre nem fog sor kerülni, de mennyire lenne furcsa, ha erről beszámolnék neki? Tehát ennyitől még nem küldene el, igaz?

2018. aug. 31. 20:13
 1/4 anonim ***** válasza:
77%

Egyáltalán nem ciki, meg fogja érteni.

Én is megmondtam a pszichiáteremnek, és megértette.

2018. aug. 31. 20:18
 2/4 anonim ***** válasza:
Hozzá mindenképp őszintének kell lennned, mond el bátran!
2018. aug. 31. 20:22
 3/4 anonim ***** válasza:
24%

Kínosnak nem kínos, de nem is etikus. A pszichológusod éppen annyira "orvosod", mint a fogorvos vagy a szemorvos vagy a belgyógyász. Őket sem ölelgeted ok nélkül.

Természetes, hogy közelebbinek érzed magadhoz azokat, akik meghallgatnak és próbálnak segíteni, de tisztában kell lenned vele, hogy a pszichológusod nem a barátod, hanem egyszerűen csak egy ember, akivel üzleti kapcsolatban vagy, akinek fizetsz a szolgáltatásaiért, hogy segítsen. Tehát egyrészt neki kellemetlen lehet, ha arra kérnéd, hogy ölelgessen. Másrészt, ha mégis megtenné, akkor ezzel ingen csak ellene menne mindenféle etikai meggondolásnak.

Szóval én a helyedben nem erőltetném a dolgot.

2018. aug. 31. 21:11
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező nem megkérni szeretné a nőt, hogy ölelje meg, hanem elmondani neki, hogy ő úgy érzi, néha kedve lenne negolelni, mert egy anya-szerepet társított hozzá fejben. Ami a terápia szempontjából baromi fontos lehet, szóval ha jót akarsz magadnak és bátor vagy, elmondod neki. Elküldeni nem fog, vagy hacsak nem egy komplett idiótával állsz szemben. Egy jó szakember a bizalom jelének tekinti, hogy ilyesmit meg mer vele osztani a kliens.
2018. aug. 31. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!