A hiperaktív gyerekekből milyen felnőtt lesz?
Hiperaktív gyerek nincs. Figyelemzavaros gyerek van, ami fejleszthető lenne, ha a szülők megerőltetnék magukat, ami ugye ma nem divat, inkább nőjön a gyerek, mint a bolondgomba, és szenvedjenek vele a tanárai, akik ugye nem nevelhetik, mert azt a törvény bünteti, hiszen egy ejnye-bejnyéért is olyan hepajt csapnak a szülők, hogy ihaj.
Mi következik ebből? Olyan gyerek van, akivel nem foglalkoznak rendesen otthon.
Tessék, olvasgass:
A hiperaktivitás és a figyelemzavar két különböző dolog. Ha együtt fordul elő a kettő, az az ADHD. Mindenképp speciális foglalkozás, fejlesztés, terápia szükséges bármelyiknél, itt nem elég egy átlagos szülői nevelés/tanítás.
Igazából személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi, és nemcsak hiperaktív, hanem mindenféle nehezen kezelhető, fegyelmezetlen, agresszív gyerekekről.
Én meglepve látom, hogy a két iskolaréme gyerekkori ismerősöm közül az egyik óvónő lett, és napi szinten teszi közkinccsé pedagógiai szösszeneteit a fb-on, a másik pedig ugyanott aktív jótékonysági tevékenységet végez. Mindezt azért tudom, mert bejelöltek ismerősnek, és meg nem mertem nem visszajelölni, mert még mindig rettegek tőlük :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!