A szakdolgozat beadása után kezdtem szorongani, teljesen tönkrement az életem. Mi lehet az oka?
Voltam két pszichológusnál meg egy pszichiáternél, de sose jöttünk igazán rá, miért kezdődött pont a szakdoga beadása után 1 héttel egy komoly szorongásos időszak. Tény, hogy rengeteg energiát öltem a szakdoga elkészítésébe, és túl nagy reményeket fűztem a diploma utáni élethez, talán irreálisan nagyokat (egyébként ekkorra már évek óta dolgoztam, inkább az volt a kérdés, hogy végre sikerült tényleg álmaim munkahelyén dolgozni). A szorongás legfőbb tárgya eleinte egyébként nem a diplomával, elhelyezkedéssel kapcsolatos volt, teljesen más.
3 hónappal később már a sportcsapatot is otthagytam, teljesen abbamaradt mindennemű edzés. Voltak kicsit jobb időszakok, aztán egy év szenvedés után végül pszichiáterhez fordultam, a gyógyszeres kezelés viszonylag eredményes lett, de valahogy még mindig nem találom a helyem a világban, mintha valami nagyon elveszett volna. Azóta munkahelyet váltottam, elvileg szeretem amit csinálok, de valami mégse oké.
25f
Szerintem kapunyitási pánik. Befejezted az egyetemet, most már csak a munka maradt, el kell tartanod magad, számlákat fizetni. Nehéz belegondolni, hogy 40 évig erről szól az élet. Én is hasonlóan éreztem, miután lediplomáztam januárban.
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!