Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A szakdolgozat beadása után...

A szakdolgozat beadása után kezdtem szorongani, teljesen tönkrement az életem. Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

Voltam két pszichológusnál meg egy pszichiáternél, de sose jöttünk igazán rá, miért kezdődött pont a szakdoga beadása után 1 héttel egy komoly szorongásos időszak. Tény, hogy rengeteg energiát öltem a szakdoga elkészítésébe, és túl nagy reményeket fűztem a diploma utáni élethez, talán irreálisan nagyokat (egyébként ekkorra már évek óta dolgoztam, inkább az volt a kérdés, hogy végre sikerült tényleg álmaim munkahelyén dolgozni). A szorongás legfőbb tárgya eleinte egyébként nem a diplomával, elhelyezkedéssel kapcsolatos volt, teljesen más.

3 hónappal később már a sportcsapatot is otthagytam, teljesen abbamaradt mindennemű edzés. Voltak kicsit jobb időszakok, aztán egy év szenvedés után végül pszichiáterhez fordultam, a gyógyszeres kezelés viszonylag eredményes lett, de valahogy még mindig nem találom a helyem a világban, mintha valami nagyon elveszett volna. Azóta munkahelyet váltottam, elvileg szeretem amit csinálok, de valami mégse oké.

25f

2018. aug. 24. 20:40
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem kapunyitási pánik. Befejezted az egyetemet, most már csak a munka maradt, el kell tartanod magad, számlákat fizetni. Nehéz belegondolni, hogy 40 évig erről szól az élet. Én is hasonlóan éreztem, miután lediplomáztam januárban.

23/L

2018. aug. 24. 21:32
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Elsővel egyetértek. Esetleg magány? Komoly tanulási időszakban elhanyagoltad az emberi kapcsolatokat? Menj szórakozni, ha teheted, nézd a jó oldalát, élvezd,hogy ha hazaérsz azzal töltöd az idődet, amivel kedved tartja( többnyire), nem kell tanulni folyton, szerezz barátnőt, lehetőséged van élni, felnőttnek lenni, eltartani magad, családot alapítani, vezető pozícióba kerülni.
2018. aug. 24. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!