Akiknek már megfordult a fejében az öngyilkosság, titeket mi tart életben, mibe tudtok kapaszkodni?
Nos...megtapasztaltam, milyen az, amikor tartósan jól vagyok lelkileg, és a hosszú, keserves éveken át tartó súlyos depresszióm után motiváló volt számomra azt látnom, hogy milyen boldog is tudok én lenni. Tehát maga a tudat, hogy erre is képes vagyok, erőt adott ahhoz, hogy folytassam. Hiszen miért dobnám el magamtól az egyébként is borzasztóan rövid életem, ha egyszer képes vagyok a boldogságra?
Emellett vannak terveim, vannak helyek, amiket még látni szeretnék, vannak könyvek, amiket el szeretnék olvasni, és vannak emberek az életemben, akiket szeretek, s akik viszontszeretnek.
Meg egyébként akármiben meg lehet találni a szépet, a jót, ami máris eggyel több ok arra, hogy élj. Akár az olyan apróságokban is, mint amilyen egy finom kávé reggel, vagy egy beszélgetés olyasvalakivel, akit szívből szeretsz.
Szóval ilyen és ehhez hasonló okokat találtam én a legsötétebb pillanataimban, amikor már odáig jutottam, hogy bármelyik pillanatban képes lettem volna eldobni magamtól az életem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!