Mi lehet a bajom? (Többi lent, hosszú)
Ismerős ez nekem régről. Talán 16 éves lehettem, amikor hasonló tüneteim voltak. (Ennek 50 éve). Szerencsére édesapám barátja nagyon jó belgyógyász volt és ő ismert kicsi korom óta. Ezt a tünetet "vegetatív labilitás" néven jelölte meg, ami azt jelenti, hogy a lelkiállapotom határozza meg a vegetatív (testi) tüneteket. Nem küldött kórházba, tudta, hogy ebben a korban ez előfordul. Használhat a mozgás (nem túlterhelve!), sok kirándulás, jó társaság. Valahogy olyan oka volt, hogy ilyen idősen megérzi az ember a felnőtt lét óriási felelősségét, emellett van egy erős "vevőkészüléke" a másik ember "adásának" vételére (nekem kimondottan stressz volt sok ember között lenni, annyira el tudtam fáradni, hogy rosszul lettem). Volt egy nagyon "hajtós" iskolám, ami a mindennapi stresszt adta.
Magyarán: az ok egyrészt az átlagnál nagyobb felelősségtudat, ami nem baj, másrészt, a másik ember iránti együttérző képesség, ami megfelelési kényszert is vált ki (ez sem baj), harmadszor az idegrendszer fejlődő állapota. Ez az utóbbi okozza azt, hogy a terhelés túl nagynak látszik.
Javaslatom: első lépésként fogadja el a tablettás segítséget, mert arra van szüksége, hogy alaposan aludja ki magát. Nem időben alszik keveset, hanem mélységben. Felszínes az alvás, sokat álmodik. A gyógyszerrel az álmok elmúlnak, néhány nap után ha kialudta magát, a szívverése is egészségesebb lesz. Menjen sokat és rendszeresen sétálni, jó lenne egy kis úszás is, mindegyik jó társaságban! Találjon olyan tevékenységet, amiben sok sikerélmény éri! Legyen életcélja!
Ha a pesszimizmustól megszabadul, ha vidámabban látja a világot, megtanulja a halált is az élet részeként tekinteni. Talán egy vallási csoport sem ártana, egy fiatalokból álló társaság. Sok sikert!
Kedves Válaszoló! Nagyon szépen köszönöm, hogy írtál. Én is úgy érzem, hogy talán a felnőtté válás is eléggé megterhel lelkileg, hisz tudom, hogy mennyi felelősség lesz rajtam a későbbiekben és félek hogy csődöt mondok.
Nagyon könnyen át tudom venni mások hangulatát is. Szeretek segíteni más embereken és ennek sokszor iszom a levét. Tanácsokat adok, segítek, ott vagyok ha kell, de ez néha már annyira sok, hogy ha még egyszer hallok valakit a gondjairól beszélni akkor a megőrüléshez közeli állapotba kerülök, annyira nem bírom már tovább a stresszt amit rám pakolnak. Ugyanis én könnyen magamra veszem más problémáit. Nagyon ijesztő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!