Elhagyhatom az antipszichotikumot? Megér egy próbát?
Figyelt kérdés
Egyszer már hagytam el önkényesen, de akkor visszajöttek a tünetek, viszont most úgy érzem antidepresszánssal le tudnék róla jönni úgy, hogy ne legyen baj. Állandóan kidőlök tőle, és kellemetlen mellékhatásai vannak, és most úgy érzem, jól vagyok.2018. aug. 11. 00:22
1/5 anonim válasza:
A kezelőorvosod megkérdezése nélkül ne hagyd el! Beszélj az orvosoddal, hátha tud helyettesítő készítményt, vagy változtatni az adagoláson, ha kellemetlen mellékhatásai vannak.
2/5 anonim válasza:
Attól is függ, milyen betegsége(i)d van(nak). Ha pl. skizofrén vagy, akkor nem jó ötlet.
De bármi is a diagnózisod, mindenképpen beszéld meg az orvosoddal az ilyen jellegű ötleteket, az önkényesség ebben az esetben többet árthat, mint amennyit használ.
3/5 anonim válasza:
Orvosoddal beszélj erről, önkényesen semmi esetre ne hagyd abba!
5/5 anonim válasza:
Én megpróbáltam, úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva (apránként). Mégis rosszul lettem, így kénytelen voltam tovább szedni.
Antidepresszánssal pláne nem tudsz lejönni róla, mert azok éppen hogy előhozhatják a mániás fázist.
Az, hogy most "úgy érzed jól vagy", talán épp az antipszichotikumnak köszönhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!