Ez már bulimia vagy minek lehet ezt nevezni?
Kiderült, hogy extrém módon tejérzékeny vagyok. Két korty tej és mehetek a Wc-re. Nem tudják mitől alakult ki, mert soha nem volt vele bajom, de mióta kerülöm (1 év), azóta nagyon nehéz elviselnem, hogy nem tudok enni semmit, amit szeretek (csokit, shake-ket, fagyit, sütiket...semmit amit valaha is szerettem) . Sose voltam az a chipses, nem szeretem a sós dolgokat.
Rászoktam arra pár hónapja, hogy mikor nagyon nem tudok neki ellenállni, akkor bezabálok egy rakás csokit (1 tábla vagy néha még eszek mellé valamit), aztán fogom magam és kihányom az egészet. De ez így van, ha szülinap van és torta van. Miután megeszem kihányom az egészet. Nem kell titkolnom, mert egyszerűen azt mondom, hogy hányingerem lett tőle és érzem, hogy ki akart jönni, de nem mondom el senkinek, hogy én szedtem ki magamból. Így végül is nem kell kerülnöm, de nem kell szenvednem tőle.
Nálam a laktáz enzim nem működik amúgy, mert a tejfehérje is bajos.
Miért nem veszel tejmentes dolgokat? Vegán csoki, fagyi biztos, hogy van, otthon pedig készíthetsz magadnak shaket és sütiket tej nélkül. Rengeteg tejcukor érzékeny van, szóval fogsz találni ilyen termékeket.
A kihányás nem jó megoldás, mert rászoksz a hánytatásra.
Inkább kerüld el a tejes dolgokat. Akkor sem kell lemondanod az édességről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!