Ha megfenyegetem az orvost hogy öngyilkos leszek amennyiben nem ír fel frontint, akkor mi várható?
Figyelt kérdés
2018. júl. 30. 16:53
12/42 anonim válasza:
Elküld pszichiáterhez, az eü. aktádba (ami már elektronikus) bekerül, hogy pszichiátriai betegséggel kezeltek, ami 20-30 év múlva is megbélyegez. Sok helyen van most is munkaegészségügyi vizsgálat, 10-20 év múlva még több helyen lesz. Munkaegészségügyi orvos törvényesen lekérdezheti a betegéletútad. Ha kérdőíven letagadod a pszichiátriai kezelés múltat, az jogszabály szerint egészségügyi alkalmatalansági ok, de ha nem, akkor is az orvos gondoskodik róla, hogy ne legyen neki kockázat, hogy alkalmassá nyílvánított valakit, akiből kinézhető, hogy később munkahelyen is őrültséget tehet.
14/42 anonim válasza:
4-es kommentedre az 5-ös válaszoló leírta, mi a szitu.
Egyébként ha én lennék az orvos ilyen fenyegetőzéssel, először is kiröhögnélek, hogy mégis mit képzelsz, másodsorban hívnám a pszichiátriát. Most komolyan: szerinted ez így megy?
Doktor úr/nő! Ha nem kapok receptet én öngyilkos leszek. Szerinted mit válaszol? Hát amit itt sokan leírtak. :)
15/42 anonim válasza:
Én nem tudom az ilyeneket miért nem zárják kőbányába.
Ott kellően lefáradna.
16/42 anonim válasza:
12.! Te meg ne írj olyan hülyeséget, hogy aki megjárta a pszichiátriát, az 20-30 év múlva is megbélyegzett lesz. Nem mindenki kerül drog, alkohol, pszichopata, stb., stb. betegséggel oda. Ismered azt a szót, hogy depresszió? Az már szerinted örökre megbélyegzett? Hát elég érdekes. Gondold át mégegyszer, amit leírtál.
17/42 A kérdező kommentje:
Ezért már egyből a pszichiátriára vihetnek? Ilyen könnyű lenne oda bekerülni?
2018. júl. 30. 18:19
18/42 anonim válasza:
Nem a társadalom szemében lesz megbélyegzett a nem közismert pszichiatriai kezelt, “csak” a munkaerőpiacon. Érdekességként, a bűncselekmény nyoma idővel törlődik. (Meg van határozva jogszabályokban, hogy melyik bűncselekmény után mennyi idővel mentesül a büntetett előélet joghátránytól, utána még pár évig nem lehet kormánytiszviselő, hivatásos, igazságügyi alkalmazott, stb.)
19/42 anonim válasza:
A munkaerőpiacon miért lenne megbélyegzett? A munkáltatónak rohadtul nem kell tudnia, hogy van-e pszichiátriai betegsége. Az üzemorvos is csak annyira kíváncsi, hogy dolgozhat-e. És ha pszichiátriailag rendben van az üzemorvos pont leszarja, hogy szuicid intenció miatt hospitalizálták két évvel korábban. MAximum ilyen rendvédelmi szerveket tudok elképzelni, ahol ez probléma lehet. Szóval nem kell terjeszteni a baromságot!
20/42 A kérdező kommentje:
De ha ez az út nem járható akkor most honnan lesz fronyám??
2018. júl. 30. 20:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!