Ő lehet hogy szociopata vagy pszichopata?
Randiztam egyetlen alkalommal egy fiúval. 24 évesek vagyunk. Eleinte online kedvesebbnek tűnt, majd inkább furának. Állandóan dicsért milyen szép vagyok, meg hogy szerelmes belém. Azt állította a háttérképe is én vagyok a telefonján, de azt hittem ő ezekkel a dolgokkal viccel, mivel én vettem azt komolyan, hogy szerelmes lenne belém. Aztán én hülye mégis találkoztam vele. A randi végén meg is csókolt.
Azután telefonlás közben kezdte megjegyezni hogy én megváratom, miért nem veszem fel egyből, illetve ha meg mondtam neki hogy dolgom van, akkor biztos őt akarom lerázni. Meg egy nap többször is rákérdezett arra mit csinálok. Már ezekkel is elegem lett belőle, de végleg akkor amikor azt mondta kíváncsi mennyire vagyok kiéhezve a szexre. Innentől lapát volt a részemről. Aztán hívogatott, írogatott.
Utána küldött egy sírós képet magáról hogy ő mennyire szomorú emiatt, meg hogy egy fiú akkor sír egy lány után, ha nagyon szereti őt, és más lányt nem fog úgy.
Azóta viszont hiába nem veszem fel a telefont, a haverjai meg ő is hívogatnak, az egyikük azt is írta rám Facebookon hogy ri*******nc vagyok. Azóta megmondtam neki ha ezt nem hagyja abba megyek a rendőrségre, és feljelentem, azóta se ő, se a haverjai nem kerestek.
#10.:
1. Én nem vagyok áldozathibáztató, de nem is látom, hogy igazából melyik válaszokra gondoltál. Mindegy.
2. Kb. a második kérdés után már úgy gondoltam, hogy a kérdező csak kitalálja a sztorikat, és még mindig erre hajlok inkább. Mert annyira hü.lye tényleg nem lehet valaki, hogy folyamatosan ilyen idiótákkal álljon szóba, és ne kapcsoljon be a vészcsengő időben, hanem elmegy velük randizni. 24 évesen. Nem 14, hanem 24.
Olvasd el a régebbi kérdéseit, amiket belinkeltem.
3. Amiket pedig írtál, függetlenül attól, hogy igaz-e a sztori vagy sem, reagálok, hátha valaki tanul belőle:
Én olvastam. Értelmeztem. Az egészet.
A "stoptábla" már hamarabb elhelyezhető lett volna, hiszen megszólalt a vészcsengő...
Te nem olvastad, hogy "eleinte kedvesebbnek tűnt, majd inkább furának"? Ott vannak a részletek is, hogy miért.
Ezek a részletek pedig pontosan olyan általános jellemzők, amelyek mentális problémás, érzelmileg instabil emberek sajátjai; a másik típus pedig, akikre jellemző ez a viselkedés, az a birtokolni vágyó, előbb-utóbb bántalmazóvá váló férfi. Egyik se jó.
Itt az ún. "beetetési időszak" után nagyon hamar megkezdődött az érzelmi bántalmazás (ez szokott az első lépcsőfok lenni, a fizikai a második) - a panaszkodás, érzelmi zsarolás, ellenőrzés, zaklatás.
Tipikus jelek, ugyanaz a folyamat.
Vázlatosan a továbbiakról:
Amelyik nő folytatja tovább a kapcsolatot az intő jelek ellenére, az általában nemsoká megkapja az első pofont/rúgást/stb. És a bántalmazó őt hibáztatja, hogy ő tehet róla, őmiatta jött ki a sodrából, veszítette el a fejét stb. Aztán jönnek az ún. "mézes hetek" - a megbánás, bocsánatkérés, kedvességgel elhalmozás időszaka - mivel a bántalmazó nem akarja megszakítani a számára megfelelő kapcsolatot, nem akarja elveszíteni a "birtoktárgyat". De aztán megint feszültebb időszak következik, aztán újabb bántalmazás. Ez egy körforgás, aminek sosincs vége, kivéve, ha a bántalmazott fél kilép az ördögi körből. (Vagy ha belehal a bántalmazásba - Magyarországon jelenleg kb. hetente egy női áldozat.)
Persze nők is lehetnek bántalmazók, csak ők inkább lelkileg szoktak terrorizálni (érzelmi zsarolás, verbális agresszió - szidalmazás, megalázás stb., öngyilkossággal fenyegetőzés, szexmegvonás stb.); de szép számmal vannak, akik verekszenek is.
(Ui.: Ha megnézed a kategóriatoplistát, rendszeresen láthatsz olyan felhasználókat, akik napi átlag 3-4 kérdést is kiírnak. Ezek nagy része tutira kamu. Nem állítom, hogy a kérdező is egyike ezeknek, de a kérdései, esetleírásai alapján tényleg csak "szórakozik". Ahelyett, hogy csinálna valami értelmes, hasznos dolgot...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!