Mi ez a hipnózis őrület? Tényleg meg lehet tanulni két nap alatt?
Figyelt kérdés
Mostanában mindenhol azt látom hogy hipnózis tanfolyamokat hirdetnek. Főleg a facebookon sok ilyen hirdetés van. Állítólag egy hétvége alatt tanulható, és minden betegségre alkalmazható. Más oldalakon meg aqzt írják, hogy ez mennyire veszélyes és csak orvos alkalmazhatja.2018. júl. 11. 13:38
1/8 anonim válasza:
Semmi féle ilyen őrület nincs. Gondolom sokat olvastál utána, az ilyeneket érzékeli a géped, és amikor hirdetéseket dobál ki a facebook/youtube, bármi, annak megfelelő hirdetéseket dobál fel. Minél többet kutakodsz a dolog után, egyre több ehhez kapcsolódó hirdetés fog felbukkanni. #figyelnekminket
2/8 A kérdező kommentje:
Igazad lehet. Az ismerőseim közül többen ezzel akarnak foglalkozni, és Én is utána olvastam :-)
2018. júl. 11. 13:50
3/8 anonim válasza:
A hipnózis tényleg megtanulható egy hétvégén, de nem ez a lényeg, hanem, hogy mi történik a hipnózis alatt. Erre kell több év, hogy elkerüld a "baleseteket". Könnyű előhívni a tudattalanból olyan információkat, amelyeket a páciens képtelen elviselni, és akkor mentő, kórház.
4/8 anonim válasza:
Amúgy ilyen nem létezik, a hipnózis kamu. :)
5/8 A kérdező kommentje:
Tehát akkor veszélyes, ha jól értem
2018. júl. 11. 14:14
6/8 Ypszilon1980 válasza:
Ez egy kommunikációs forma. Azt megtanulhatod, hogy hogy hozz elő dolgokat másban, de azt, hogy a következményeket tanuld meg kezelni, az sok idő megtanulni.
7/8 szenes43 válasza:
A hipnoterapeuta a mély tudatba hatol és esetleg egy régi gyermekkorban elszenvedett traumádat kikeresi s meggyógyítja amely a mostani életedben problémát okoz. Ezt egy hétvégi kurzuson nem hiszem hogy meg lehet tanulni.A technikáját megismerheted mint a biciklizésnek de attól még nem fogsz tudni biciklizni.
8/8 anonim válasza:
Külön kell választani:
Magát a hipnózist igen. A gyors hipnoterapeuta képzés viszont ilyen formában nem hiteles és nincs mögötte szakmai tartalom.
Vannak azonban területek, ahol jól használható, olyan ember számára is, aki nem terapeuta, pl:
- sport teljesítmény fokozása
Persze meg lehet technikákat tanulni, de szerintem sokkal többre megy az ember, ha megtanul lazítani és vizualizálni és ezt a két technikát valóban használja is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!