Skizofrén leszek? Van okom félni?
Ugyanez van velem. Ha elfogadod a halál meglétét, sokkal jobb lesz. Nekem ez segített csak, hogy elfogadjam a dolgokat úgy, ahogy vannak. Most már sokkal pozitívabb vagyok. Mellékesen én kiskoromban is kényszeres voltam, pl.: Csak akkor kapcsolgattam le a villanyt, ha háromszor le-fel kapcsoltam. Meg kellett simogatnom a csapot háromszor, háromszor kellett kezet mosnom, imádkoznom is kellett minden este, különben meg fogok halni, meg ilyenek.
21/L
3. - van akinek egyáltalán nincs rituális kényszere,mert a kényszereknek két csoportja van, az egyik a fizikai úgymond, amikor valamit teszel tenned kell
és a gondolati amiben minden csak az agyadban él, félelmek, mi van ha.... szóval ha egyik nincs attól az még ugyanúgy kényszer.
kérdező - ha tudodo azt hogy nem normális amit csinálsz, akkor normális vagy. aki tök nem normálisan viselkedik, és eszébe se jut hogy nem normális amit csinál, annak már baj van a realitásérzékével - na pont ilyenek a skizok. addig örülj, ameddig tudod hogy nem normális dolgaid vannak, mert ameddig ilyen tiszta a tudatod, addig tuti nem őrültél meg. inkább akkor ijedj meg, ha azt érzed hogy teljesen normális dolgokat csinálsz, semmi baj vele, mééér ne, mindenki ilyen, így kell csinálni.... na akkor gond van. a tiszta tudat az első jele, az értelem annak hogy nincs baj. ha valakinek nem tiszta a tudatállapota, az.... a kényszerbetegek tudják azt hogy hülyeséget gondolnak én is. pont ezért nem vagyok kattant mert szét tudom választani a dolgokat, tudom mi a reális és mi nem az. attól pedig nem leszel skizo hogy sokat gondolsz rá - mert az két külön dolog, még agyi szinten is. szóval ha az lenne egy idő után... 26 éve vagyok kényszerbeteg, ennyi erővel már rég skizo lennék..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!