Szerintetek Asperger szindrómás vagyok?
19 éves fiú vagyok. Egy időben sokat gondolkodtam ezen,mivel sok tünetet fedezek fel magamon,de kivizsgáltatni nem akarom magam.
Ami arra utal hogy igen:
1. Kényszerbeteg vagyok,de kényszecselekvéseim már évek óta nincsenek,csak gondolatok. Emelett egyes hangokra nagyon érzékeny vagyok(pl csámcsogás) és szabályos dühöt vált ki belőlem. Emelett igen érzékeny fülem van. Egyes anyagokra nagyon érzékeny vagyok,kiráz tőlük a hideg,ha csak megérintem szinte rosszul vagyok.
Voltak rögeszméim pl hogy nem tudok helyesen kimondani egy szót ezért volt hogy egymás után vagy 500szor elismételtem.
2. Gyerekkoromban (kb 4-7 évesen) sok furcsa szokásom volt,úgy játszottam magamban,hogy ide oda járkáltam a lakásban és a két kezemmel,pontosabban az ujjaimmal harcot imitáltam,egy szuperhős és egy gonosz harcát. Közben ütéshangokat adtam ki. Szerettem pörgetni dolgokat,gondolkodás közben gyakran pörgettem valamit,pl nyakláncot. Imádtam nézni a pörgő dolgokat,pl megpörgettem egy felforditott bicikli kerekét és ezt bámultam. Újra és újra megforgattam,ezt csináltam órákig. A játékaimra irigy voltam,ha megtudtam,hogy a távollétemben valaki játszott velük balhét csaptam,ha az egyiknek valami baja lett,elsírtam magam. 4 évesen a általában olyan dolgokat épitettem mint pl antenna.
3. Gyerekkoromtól azt érzem hogy más vagyok. Nincs olyan ismerősöm akitől nem kaptam meg,hogy fura vagyok.
4. Sokszor hívtak kis professzornak. Egész kicsi koromtól érdekelt pl a csillagászat,
rengeteget olvastam vele kapcsolatban. Nem voltam kiemelkedően okos,de ha valami érdekelt abból sok mindent megtanultam.Az ismerőseimnek mindig előadást tartottam ezekből,nem érdekelvén,hogy tényleg kiváncsiak e rá. Mindig volt egy dolog ami nagyon érdekelt,de minden más érdektelen volt számomra. Viszonylag kreatív vagyok. 8 éves korom óta írkálok meséket,verseket vagy regényeket. Jól rajzolok és fából vagy agyagból egész jó szobrokat készítettem régebben. Van érzékem a zenéhez és gyakran alkotok dalamokat a fejemben.
Ha nincsenek barátaid ,és Budapesten laksz, írj!
25f Asp
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!